Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılını Kutladı

Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, okulun Konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma 100. Yıldönümü münasebetiyle " Çanakkale Dersinin 100.Yılı" adlı bir tiyatro gösterisi sergilendi.

Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılını Kutladı

Programda konuşan Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Haşim Yılmaz tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek için toplandıklarını vurgulayarak “Çanakkale öyle bir yer ki yokluk, varlığı maneviyat-maddiyatı özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Çelik ve barut inancın imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. Onlar bu topraklara kanlarını akıttılar. Bizler terimizi akıtalım. O halde ben bu milletin öğretmeni, siz bu vatanın evlatları, kısacası İstiklal Marşının sesiyim diyen her Türk vatandaşı, aldığı bu emaneti ve görevi şahına yakışır bir şekilde yerine getirmeli” dedi.

Çanakkale mücadelesinin zafere ulaşacağının ispatı olduğunun altını çizen Yılmaz "Çanakkale Dersinin 100. Yıl Dönümünde tüm şehitlerimize Allah rahmet etsin" diye konuştu.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma münasebetiyle hazırlanan tiyatro oyunu izleyenlere duygulu anlar yaşatarak büyük beğeni topladı. Oyunun sonunda Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna başta olmak üzere bütün izleyiciler öğrencileri ayakta alkışladılar. Tiyatro gösterisinin ardından okul bahçesinde meşaleler eşliğinde hazırlanan fotoğraf sergisi de gözden kaçmadı.

"Çanakkale Dersinin 100.Yılı" adlı tiyatro oyunu ve fotoğraf sergisi gelen konukların büyük beğenisini aldı.
Kaynak: İHA