Başkan Gürsoy’dan Görsel Kompoziyonlu Basın Açıklaması

Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, doğa kirliliğine ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için ilginç bir yöntem ile basın açıklaması yaptı.

Başkan Gürsoy’dan Görsel Kompoziyonlu Basın Açıklaması

Üzerindeki yırtılmış kıyafetleri ile kurumuş ağaçlar arasında ve iskete dönmüş bir maket kullanarak yaptığı açıklamada Gürsoy, “Doğayı korumazsak sonumuz böyle olacak, iş işten geçtikten sonra da pişmanlıkla başımızı iki elimizin arasına alıp düşüneceğiz ama ne yazık ki o zaman da çok geç olacak” şeklinde konuştu

Doğa severlere seslenen Başkan Halit Gürsoy, “Edebiyatçılar eserlerinde imge kullanırlar, imge eserlere derinlik ve estetik katar. Asırlardır insanın insanla, doğayla savaşını ve çatışmasını anlatan biz Gürleyikliler bunun için görsel kompozisyon hazırladık” diye konuştu.

İÇİNDE HER ŞEY VAR
Hazırladıkları görsel kompozisyonu tanımlayan Gürsoy, “İçinde felsefe, sosyoloji, psikoloji, hidrobiyoloji var” dedi.

Gürsoy, görsel kompozisyonun içeriğini ise şöyle açıkladı:
“Kompozisyonumuzda; felsefeden başlarsak, ‘neden sormadınız, sorgulamadınız’, psikolojide; sevgisizlik, sosyolojide; öngörünüz olmadı, biyolojide; bitkileri yeterince tanımadık, hidrobiyolojide; sucul canlılara yeterince ilgi göstermedik sonuçları çıkacaktır.”
GEÇ KALIRIZ
Küresel sermayenin olmazsa olmaz iki kuralı olduğuna değinen Başkan Gürsoy, bunları hız ve kâr hırsı olarak tanımladı. Bu iki unsurun zihinleri kontrol ederek, düşünmeye izin vermediğini söyleyen Gürsoy, “Onlar bizim adımıza karar verirler, biz ancak doğa bu hale gelince düşünmeye başlarız, ancak o zaman da çok geç kalmış oluruz. Herkesi doğal zenginliklerimizi korumaya, su kaynaklarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA