Ak Parti Demirözü Teşkilatından Gençlere Çanakkale Gezisi

AK Parti Demirözü İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programla gençler Çanakkale’ye gönderildi.

Ak Parti Demirözü Teşkilatından Gençlere Çanakkale Gezisi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Çağlar Seyrek, ilçe teşkilatının düzenlediği Çanakkale gezi ile ilgili 43 gencin milli şuuru yerinde görme imkanı bulacaklarını söyledi.

Başkan Seyrek, organizasyonun başından sonuna kadar her kademesinde kendilerine destek olan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’e, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen’e, Gençlik Kolları Başkanı Murat Seçen’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Geçtiğimiz hafta Çanakkale Zaferinin yıldönümünü kutladıklarını belirten Başkan Seyrek, Çanakkale zaferinin tarihe vurulmuş bir damga olduğunu kaydetti.

Seyrek, “İnancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren, az rastlanır bir mücadelenin zaferidir. Anadan, yardan, evlattan geçip Vatan diye diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir destandır Çanakkale. Hakk’ın batılı, birliğin ayrılığı yendiği zor bir imtihandır Çanakkale. Kimi Bayburtlu, Kimi Erzurumlu, kimi Konyalı, kimi Ardahanlı, kimi Urfalı sayısız kaç yiğidin omuz omuza savaşarak yazdığı tarihtir Çanakkale. Önündeki arkadaşının ölümünü görüp onun düştüğü yere-sadece bir dakika sonra öleceğini bildiği halde geçen ve gözünü kırpmadan vazifeye atılan askerdir onlar. Ölüme atılan asker... Akif’in de dediği gibi ’Bedr’in aslanları ancak senin kadar şanlı idi’ ’57. tümen…’ nur içinde yatıyorsun şüphesiz. Şahadet şerbetini içmelerine belki de sayılı saatler kala, derede çamaşırlarını yıkayan ve sebebini soran komutanına da ’Allah’ın huzuruna kirli esvap ile mi çıkayım?’ diyen bu tümen, imanın ve teslimiyetin insana dönüşmüş şeklidir mutlaka. Ölümü de öldüren kahramanlar; göğsü siper, canı süngü olanlar şimdi gömsek de sığmayacakları tarihte izliyorlar bizi. Bir silahları olsaydı onların eğer; içimizdeki ayrılıkları, kardeşi kardeşe kırdıranları, bize bizi unutturanları vururlardı şüphesiz şimdi. Çünkü onlara savaşı kazandıran ruhlarındaki birlik ve dirlikti. Onlar bir millet olmanın bilincine varmış, bu ruh ile yenmişlerdi düşman askerlerini. Bir sancak altında kara kışlarda yem etmemişlerdi vatanı kurda, kuşa. Vatan aşkıyla 257 kiloluk bombayı tek başına kaldıran Koca Seyit’in namluya sürdüğü mermi gideceği yeri de biliyordu. Elizabeth Gemisi’ni ikiye ayıran o top Çanakkale Zaferi’nin özetiydi adeta” dedi.

Kaynak: İHA