Somali'de Otele Düzenlenen Saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir otele bombalı saldırı düzenleyerek binaya giren Eş-Şebab militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, militanlar, başkentteki Mekke el-Mükerreme otelinin önünde bomba yüklü araç patlattıktan sonra binaya sızdı. Afrika Birliği askerlerinin çevresini kuşattığı ve buraya giden tüm yolları kapattığı otelden çatışma seslerinin gelmeye devam ettiği bildirildi.

Çatışmaların, üç saati aşkın süredir sürdüğünü aktaran yetkililer, henüz rehin alma olayının gerçekleşmediğini ancak saldırıdan kurtulmak isteyen otel sakinlerinin balkon ve camlardan atladığını aktardı.
Şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen yetkililer, binadan atlayanların olması nedeniyle daha önce 4 olarak açıklanan yaralı sayısının artabileceğini kaydetti.

Otelde çok sayıda parlamenter ve yabancı misyon temsilcisinin bulunduğu aktarılırken, binanın sığınağına kaçanların endişeli bekleyişlerinin sürdüğü ifade edildi.
Kaynak: AA