Şırnak'ta 'Biyoçeşitlilik ve Doğa Sevgisi Eğitim Projesi'

Şırnak'ta Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce, "Biyoçeşitlilik ve Doğa Sevgisi Eğitim Projesi" kasamında Araköy Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Orhan Kalay ve teknik personel Nihal Şahin Kuga, Araköy Ortaokulunu ziyaret etti.
Kuga, öğrencilere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Biyoçeşitlilik ve Doğa Sevgisi Eğitim Projesi" çerçevesinde doğa ve biyolojik çeşitliliğin korunması, bölgedeki endemik ve nesli tehlike altında bulunan türlerin tanıtımı ve korunmasına ilişkin sunum yaptı.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Kalay ise, yaptığı açıklamada, Şırnak'ın doğal yapısı, fiziki ve coğrafi konumu sebebiyle ülkemizin zengin ve biyolojik çeşitliliğe sahip illerinden biri olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz doğal güzelliklerimiz ile biyolojik zenginliğimizin korunmasında çocuklarımızın bilinçlendirilmesi ve eğitimi büyük öneme sahiptir. Bu itibarla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü Biyoçeşitlilik ve Doğa Sevgisi Eğitim Projesi kapsamında il genelindeki ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim çalışması yapıyoruz" dedi.

Kalay, proje kapsamında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Şırnak'ta 450, Cizre'de 500, Güçlükonak'ta 500 ve Uludere'de 650 öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 100 öğrenciye eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA