Mamak’ta 2 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Mamak Belediyesi, Orman Haftası nedeniyle Mamak Kaymakamlığı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ağaç dikme şenliği düzenledi.

Mamak’ta 2 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Üreğil Kent Ormanı’nda 2 bin kara çam ve sedirin dikildiği programa çok sayıda Mamaklı öğrenci de katıldı.

Programın en özel konukları ise Mamak Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’nden gelen özel eğitim öğrencileri oldu. Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte ağaç diken özel eğitim öğrencileri büyük sevinç yaşadı

Yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Akgül, “Ağacın olduğu her yerde hayat vardır. Mamak’ta 6 yıldır 650 binden fazla ağaç ve 1 milyon 200 binden fazla çalı grubunun da dikimini gerçekleştirdik. Bugün 2 bin fidanı daha toprakla buluşturuyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı Mamak’ta 8,5 metrekareyi geçmiş bulunuyor” dedi.


Ağaç dikiminin ardından Mamaklı öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirip sohbet eden Akgül, öğrencilerle birlikte özçekim yapmayı da ihmal etmedi. Ağaç yaşken eğilir atasözünün önemine değinen Akgül, “Ağaç dikme şenliğimize anaokullarımızdan çok sayıda minik öğrenci katıldı.

Çocuklarımıza yeşilin önemini küçük yaşlarda aşılamalıyız” dedi

Programa Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Mamak Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’nden gelen özel eğitim öğrencileri ile çok sayıda Mamaklı öğrenci katıldı

Kaynak: İHA