Fas Heyetinden Ak Parti Konya Milletvekili Yerlikaya'ya Ziyaret

Fas heyetinden Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya'yı ziyaret etti.

Heyette yer alan Fes Belediye Başkanı Hamid Chabat, City Bus Otobus Firması Başkanı Ali Mouteı ile işadamları Achraf Abroun ve Naoufal Chabat, Yerlikaya ile TBMM'de bir araya geldi.
Toplantıda, iki ülke arasındaki işbirliğin geliştirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.
Yerlikaya, yaptığı konuşmada, Türkiye ile Fas arasındaki ilişkilerin tarihten gelen iyi ilişkiler olduğunu belirtti.

Fas ile Türkiye arasında iş adamlarının yoğun temasları olduğunu ifade eden Yerlikaya, "İki ülke arasında belediyelerimiz 'Kardeş şehir' protokolleri imzaladı. Daha önce Karatay Belediyemiz Kenitra ile kardeş şehir anlaşması imzalanmıştı. Son olarak Konya Büyükşehir Belediyemiz ile Fes şehri arasında 'Kardeş Şehir' protokolü imzalandı. Bu ilişkilerin artarak devam edeceğini ümit ediyorum" dedi.

Konyalı ticaret erbabının da bu ülke ile tarım ve turizm alanında ilişkilerini daha da geliştirebileceğine inandığını anlatan Yerlikaya, kendilerinin de bu tür işbirliklere her zaman destek olduklarını, olmaya da devam edeceklerini bildirdi.
Yerlikaya, özellikle Avrupa'da son yıllarda yükselişini sürdüren İslamofobi'nin önüne geçilebilmesi konusunda iki ülkenin birlikte hareket ettiğini, bu birlikteliğin bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi.
Heyettekiler ise iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini, bu amaçla da Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Kaynak: AA