Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi'nin "Hoş geldin bebek" ziyaretleri Torun ailesinin Gülce bebeğini ziyaretiyle devam etti.

Belediyeden yapışan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın aileleri ziyaret ettiği belirtildi.
Başkan Ataç'ın Çukurhisar'da ikamet eden Torun ailesinin yeni doğan Gülce bebeği ziyaret ettiği bildirildi.

Ziyarette ayrıca Ataç'ın Gülce bebek için sağlıklı bir ömür dilediği kaydedildi.
- Genç girişimciler Ataç'ı ziyaret etti
Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı ziyaret etti.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Egemen Temizsoy başkalığındaki Eskişehir Girişimciler Kurulu, gerçekleşen ziyarette Başkan Ataç'a kurul ve gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Başkan Ataç ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve Genç Girişimciler Kurulu'na çalışmalarında başarılar dilediği kaydedildi.
- Lisanssız atık toplayanlar için tutanak tutuluyor
Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Eskişehir'deki lisanssız ve kayıt dışı geri dönüşüm atıklarını toplayanlar hakkında tutanak tutuyor.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri, içinde geri dönüşüm için ayrıştırılan pek çok atık maddenin bulunduğu bir kamyona baskın yaptı.
Kayıt dışı olarak, geri dönüşüm için ayrıştırılan atık maddeleri toplayan kamyonun sahibi olay yerinde bulunmadığı ve zabıta ekiplerinin araç hakkında tutanak tuttuğu belirtildi.
Kamyonda bulunan atık maddeleri Odunpazarı Belediyesi'nin araçlarına aktaran zabıta ekipleri, lisanssız toplayıcıların önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

- OMEK kursiyerleri sertifikalarını aldı
Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (OMEK) iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, OMEK'te "Engelliler Bakım Kursu Sertifika Programı"nı tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un elinden aldı.
Başkan Kurt, sertifika alanlara başarılar dileyerek "Burada sertifika alan adaylar engellileri çok daha iyi anlayacak ve bu konuda uzmanlaşmış olacaklar. Bu da bizi çok mutlu eder" ifadesini kullandı.
- ESEP'ten Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret
ESEP(Eskişehir Eşitlik Platformu) üyeleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Canan Demir'i ziyaret etti.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Protokolü'ne imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden ESEP üyeleri yapılan çalışmalar hakkında Demir'den bilgi aldı.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Demir, Eskişehir Eşitlik Platformu üyelerine Büyükşehir Belediyesi'nin toplumsal cinsiyet eşitliği algısı, idari şemada toplumsal cinsiyetin durumu, eşit yaklaşım ilkesinin Büyükşehir Belediyesi'nde uygulanış biçimi, belediye bünyesinde kadın istihdam oranı ve eşitlik biriminin faaliyetleri konusunda bilgi verdiği kaydedildi.
- Eskişehir'de "5.Vehbi Cem Aşkun Şiir Yarışması" düzenlenecek
Eskişehir Sanat Derneği, şair ve şiir tarihçisi Vehbi Cem Aşkun'u anma ve tanıtma amacıyla şiir yarışması düzenleyecek.
Dernek tarafından yapılan açıklamaya göre, herkesin katılabileceği şiir yarışmasında konunun serbest olacağı bildirildi.

Katılımcıların en çok 3 şiirle katılabileceği yarışmada için her şiir için 5 adet teslim edeceği kaydedildi.
Kaynak: AA