Elektrik Parası Vermemek İçin Odun Ateşinde Çay Yapıyor

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bir kahveci, 35 kuruştan sattığı bir bardak çayın maliyetini düşürmenin çaresini odun ateşinde çay demlemekte buldu.

Elektrik Parası Vermemek İçin Odun Ateşinde Çay Yapıyor

Yenice ilçesine bağlı Yukarı Karaaşık köyünde kahvehane işletmeciliği yapan Ramazan Yakar (62), artan maliyetlerle baş edebilmek için, teknolojiden vazgeçip eski sisteme geri döndü. Köy kahvesinde, daha önceleri kolaylık olsun diye elektrikle çalışan ocakta çay demlediğini söyleyen Yakar, bunun maliyetlerini karşılayamadığını söyledi.

35 Kuruştan satılan çayı daha pahalıya satamayacağını düşünen Yakar, çareyi maliyetleri düşürmekte buldu. Elektrikle çalışan ocağı iptal ederek odun ateşine geri dönen Yakar, “Elektrikli Çay ocağı ile çay ve kahve pişirince bir dönemde 624 TL gelen elektrik faturası ile şok oldum. Mecburen çayları ve kahveleri odun ateşinde demlemeye başladım. Bu ay elektrik faturam 36 TL geldi. Odun ateşiyle pişen çay hem lezzetli hem ekonomik. Kahveyi de buradaki közde pişiriyoruz. Sabahtan meşe odunlarıyla ocağımızı yakıp, üzerine kazana suyu çekiyoruz. Köz oluştu mu zaten sıkıntı kalmıyor. Müşterilerimiz odun ateşinde yapılan çayın lezzetinin daha güzel olduğunu söylüyorlar" dedi.

Kaynak: İHA