Davutoğlu: Erdoğan'la görüş ayrılığı yok

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti eleştirmesinin ardından ortaya çıkan "kriz" iddiaları hakkında konuştu.

Davutoğlu: Erdoğan'la görüş ayrılığı yok
Davutoğlu: Erdoğan'la görüş ayrılığı yok
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya'da düzenlenen canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtadı.

Habertürk'te Veysi Ateş'in canlı yayın konuğu olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ' Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Davutoğlu arasında görüş ayrılığı var mı? ' sorusuna ' Sayın Cumhurbaşkanımız ile benim aramda herhangi bir sorun olmaz. Çok köklü bir dostluğumuz var. Cumhurbaşkanı beni göreve çağırdığında iki kere bile düşünmem. Cumhurbaşkanı ile aramızda herhangi bir görüş ayrılığı yok. ' sözleriyle yanıt verdi.

BİZ BİRBİRİNE GÜVENEN BİR EKİBİZ


Biz birbirine güvenen bir ekibiz. Türkiye'deki sistem parlamenter sistem değil, maalesef vesayet altında 'parlamenterimsi' görünen bir sistem. Evren-Özal, Özal-Demirel, Ecevit-Sezer ilişkisine bakınız.

GÖREV TEVDİ EDİLMEDİ, VERİLDİ!


Başbakanlık teklifinde Cumhurbaşkanımız ne o bana sordu, ne de ben sordum. Ben hiçbir vazife için bir lobi yapmadım, bir talepte bulunmadım, bundan sonra da bulunmam. Kendisiyle barışık birinin böyle bir hırsla davranması benim dünyamda yoktur. Görevi aldıktan sonra hırs ve azimle çalışmak benim dünyamda var. Bir kez, imayla dahi bu konuyu sormadım. Şu anda da tek düşüncem yaptığım işi en iyi şekilde yapmak. Görev tevdi edilmedi, ilan edildi.

BEYAZ GAZETE