Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezaevinden Çıkışının 16. Yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Siirt'teki bir mitinginde okuduğu şiir nedeniyle 4 ay kaldığı Pınarhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıkmasının 16. yılı dolayısıyla cezaevi önünde açıklama yapıldı.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından düzenlenen program kapsamında toplanan grup, ellerinde "Muhtar bile olamaz demişlerdi", "Bu şarkı burada bitmez dedik, bitmedi bitmeyecek" ve "Pınarhisar Türkiye'nin yeniden doğuşunun simgesidir" pankartları ile bir süre slogan attı.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kuruluş temellerinin Pınarhisar Ceza İnfaz Kurumu'nda atıldığını söyledi.

AK Parti'nin milletin teveccühü ile üç dönemdir iktidarda olduğunu vurgulayan Sunar, şöyle konuştu:
''O günlerde müfredatta geçen bir şiiri okudu diye bir belediye başkanını Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılayıp hapse mahkum ettiler. 28 Şubat darbesine son noktayı koyduklarını zannettiler. Mahkeme kararlarıyla bir lideri milletin gönlünden sileceklerini sandılar. Gazete köşelerinden hükümetler kurup hükümetler yıkmaya devam edeceklerini zannettiler. Tam 16 yıl önce burada bu saatte toplanan insanlara o lider 'Bu şarkı burada bitmez' dedi ve bitmedi bitmeyecek."
Sunar, AK Parti'nin girdiği her seçimden başarıyla çıktığını anımsattı.
'İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından indirildikten sonra Pınarhisar Ceza İnfaz Kurumu'nda temelleri atılan partimiz ilk girdiği seçimlerde milletin de teveccühü ile tek başına iktidara geldi. O yürüdükçe millette arkasından yürüdü, o milletine millette ona sahip çıktı. Üç yerel, üç genel ve iki de referandumdan zaferle çıktı. Milli iradeyi her şeyin üzerine koydu. İnsanları dini, dili ve etnik kökeni yüzünden dışlayan devlet davranışına son verdi. Borç batağına saplanmış ülkeyi borç veren konumuna getirdi. İşte bu lider şimdi de Cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyor.''
Konuşmanın ardından Ziya Gökalp'in Asker Duası şiiri okundu.
Kaynak: AA