Beyoğlu’nda Kaza Açıklaması

Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı üzerinde direksiyon hakimiyetini kaybeden bir sürücü, önündeki ticari taksiye çarparak park halindeki bir kamyonun altına girdi.

Beyoğlu’nda Kaza Açıklaması
Kazada, araç içerisinde sıkışan 2 kişi ağır yaralanırken, vatandaşlar olan biteni cep telefonuna kaydetti.


Kaza, saat 22.00 sıralarında Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı Dolapdere istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, Veysel Tanrısevergil (33) idaresindeki 34 GH 1730 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde seyreden Serkan Kaya yönetimindeki 34 TEZ 69 plakalı ticari taksiye yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil, yol kenarına savrulduktan sonra park halindeki 34 UR 2414 plakalı kamyonun altına girdi. Kazada, sürücü Tanrısevergil ve yanındaki Tanju Yıldız araç içerisinde sıkıştı. Taksi sürücüsü ise şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU, VATANDAŞLAR İSE FOTOĞRAF ÇEKTİ
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, sağlık ve polis ekipleri araçta sıkışan 2 yaralıyı çıkartmak için adeta seferber oldu. Bu sırada kazayı görerek olay yerine gelen çok sayıda vatandaş, hem ekiplerin çalışma alanını daralttı hem de cep telefonu ile olan biteni görüntüleyerek fotoğraf çekmeye çalışması dikkat çekti. Bir kadının ise çocuğuna kurtarma çalışmalarını izlettiği görüldü.

Ekipler, yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu yaralıları bulunduğu araçtan çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralı araç sürücüsü Tanrısevergil, ambulansla İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırılırken, aynı araçtaki Yıldız ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

“ABİM ÖLMEDİ DEĞİL Mİ?”
Kazayı haber alan sürücü Tanrısevergil’in kardeşi ise yaralılar kaldırıldıktan sonra otomobiliyle olay yerine geldi. Telaşlı bir şekilde aracından inen Tanrısevergil’in kardeşi çevredeki vatandaşlara, “Ağabeyim vardı arabada, nerede?” diye haykırdı. Vatandaşlar ise “Ağabeyinin bir şeyi yok” diyerek yaralının kardeşini teselli etmeye çalıştı. Son derece üzgün olduğu görülen kişi, otomobiline binmeden önce de çevredeki vatandaşlara “Hangi hastanedeler, ölmedi değil mi?” diyerek aracına bindi ve patinaj çekerek hızlıca olay yerinden uzaklaştı.

Öte yandan, kazaya karışan taksi şoförü Serkan Kaya, “Normalde yol boştu. Müşteri alırım diye en sağ şeritten geliyordum. Bir anda ne olduğunu anlayamadım. Sağ tarafa savruldum. Onun nereden geldiğini bilmiyordum. Sonradan savrulup tırın altına girdiğini gördüm” dedi.

Kaya, trafik ekipleri tarafından alkol muayenesi yapıldıktan sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaza nedeniyle, Piyalepaşa Bulvarı Dolapdere istikametinde trafik tamamen dururken, yol boyunca uzun araç kuyruklarının oluştu görüldü.

Yaralıların ambulanslarla hastaneye kaldırılmasının ve hurdaya dönen otomobilin çekiciyle cadde üzerinden kaldırılmasının ardından trafik kontrollü olarak verilmeye başlandı.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA