'1. Uluslararası Osmanlı Medeniyeti Buluşması'

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Arap Derneği (TASCA) organizasyonuyla yarın, "1. Uluslararası Osmanlı Medeniyeti Buluşması" sempozyumu gerçekleştirilecek.

İlçede Mavi Ay Plaza Konferans Salonu'nda yapılacak sempozyumda, yerli ve yabancı birçok üniversiteden akademisyenlerin, Osmanlı'nın İslam dünyası ile Arap ülkelerindeki etkilerini konu alacak.
Sempozyum hakkında bilgi veren Oda Başkanı Davut Efe, sempozyumla birlikte kuruluşun toprağı olan Kütahya'dan anlamlı mesajlar vermenin amaçlandığını söyledi.

Bir zamanlar Osmanlı'nın, İslam coğrafyasında yaşamış milletlerin arasındaki farkların ayrışma nedeni değil, zenginlik sebebi olduğunu belirten Efe, şöye konuştu:
"Bizleri düşman kardeşler haline getirmek isteyenlerin bütün çabalarına rağmen, ortak medeniyetimizin bizi kardeş haline getirdiğini dosta ve düşmana göstermek ve yürekleri, kalplerimizi birbirine yakınlaştırmak olduğudur. Dünyada beynelmilel güçler her ne kadar İslam dünyasını ayrıştırmak için, bölmek için dünyamızı kan gölüne çevirseler de çaba sarf etseler de kendilerinin birleşmeye ve güçlenmeye çalıştığını dost düşman herkes görmektedir. O halde İslam dünyasınında yapması gereken öncelikle gönül birliklerimizi kurmak, kardeşliğimizi hatırlamak ve hatırlatmak vazifemizdir."
Kaynak: AA