Milletvekili Aday Adayı Aykan’dan Trafik Ekiplerine Tepki

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün Trafik Şubesi ekiplerinin özellikle yabancı turistlerin araçlarına yönelik yaptırımlarına sert tepki gösterdi.

Milletvekili Aday Adayı Aykan’dan Trafik Ekiplerine Tepki

Trabzon’un eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, turistlere yönelik yapılan haksız trafik cezaları ve araç çekme problemleri için Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekiplerine nezaketsizlikle suçladı. Atatürk Alanı civarında geçtiğimiz günlerde 2 yabancı plakalı aracın kaldırılma biçimine tepki gösteren bazılarının ise içindeki turistle birlikte çekilip götürüldüğünü kaydeden Aykan “Bu yakışık almaz hadiseyi kınıyorum. Biz memleketimize fazladan 1 turist çekebilmek için ülke ülke gezerken, emniyetin bu vurdumduymaz yaptırımlarını yanlış buluyorum. 2 gün içersinde trafik uygulaması adı altında, ilimizi ziyaret eden turistlerin araçlarına karşı emniyetimizin anlamsız uygulamalarını hayretle karşılıyorum. Nevruz dolayısıyla ilimizi ziyarete gelen İranlı misafirler olmuştur. Kendilerine karşı çok daha nazik davranıp, münasip lisanla uyarmak ve idare etmek gerekirken, ortaya konan tavır incitici olmuştur. Valimiz ile konuyu paylaştım. Şüphesiz emniyetimiz görevini yapacaktır ama bu işinde bir üslubu, nezaketi vardır. Bizler siyasi olarak şehrimize bir tane daha yabancı ziyaretçi gelsin diye çırpınırken, bürokrasimizin de aynı hassasiyeti göstermesi gerekirdi” ifadelerini kullandı.

Bu üzücü gelişmelerin tekrar edilmemesi gerektiğini belirten Aykan, turizmin halkları birbirine yakınlaştırıp, kaynaştıran, birbirleri hakkındaki ön yargılarının değişmesine yol açan bir rol oynadığını kaydederek şunları söyledi:
“İşte, çeşitli ülkelerin insanları arasında oluşan bu olumlu atmosfer, devlet yönetimlerini de etkilemektedir. Turist aynı zamanda ülkeye döviz girdisi sağlayarak, işsizliğinde azalmasına katkı sağlar. Vergi gelirlerini arttırıp, milli gelir seviyesinin artmasına yol açar. Biz, bu anlamda memleketimizin turizm ile kalkınması için çırpınırken ve hatta üzerine de basa basa ‘geleceğimizin sektörüdür’ deyip esnaf ve gençlerimizi uyaran mesajlar verirken, demek ki trafik şubemizin turistler üzerinde olumsuz izlenimlere sebep olacak uygulamalarını atlamışız. Yazık! daha dikkatli olmamız lazımken, bu kabul edilemez sorumsuzluğu kötü örnek olarak görüyorum. Emniyetimizin trafik şubesinin bu yaptırımı, ne yazık ki geleceğimize yönelik turizm kenti planlarımıza zarar vermektedir.”
Kaynak: İHA