Manisa’da Gönül Elçileri ‘bereket Ormanı’ Oluşturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde devam eden “Gönül Elçileri” projesi kapsamında Manisa’da 15 dekar alan üzerine bin adet fidan dikildi.

Manisa’da Gönül Elçileri ‘bereket Ormanı’ Oluşturdu

Hamalınkırı mevkiinde düzenlenen etkinliğe Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcıları Şerafettin Tuğ, Ufuk Seçilmiş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Bülent Mercan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Daire Başkanı Yakup Koç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, daire müdürleri, sevgi evleri ve çocuk evleri çocukları, Turgutlu Huzurevi yaşlıları, öğrenciler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Sayın Emine Erdoğan öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesi çerçevesinde 21 Mart Orman Haftası kapsamında ilimiz Orman İşletme Müdürlüğünün belirlediği bu alanda oluşturulan ‘Bereket Ormanları’ fidan dikimi etkinliğine katılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bünyesindeki Sevgi Evleri, Çocuk Evlerinde kalan çocuklarımız ve Turgutlu Huzurevinde kalan yaşlılarımız koruyucu ailelerimiz, şehit yakınları ve gazilerimiz, Öğrencilerimiz ve Manisalılar ile birlikte toplanmış bulunuyoruz. Programa katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, Gönül Elçileri Projesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakan iken eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatıldığını hatırlatarak, proje ile ilgili çok güzel gelişmeler olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurumlarına verilen çocukları koruyucu ailelerle buluşturmada ciddi anlamda sonuç alındığını ifade eden Vali Bektaş, “Gerçi biz bu işi genel mevzuat çerçevesinde rutin işlerimiz arasında yürütüyorduk, ama doğrusu hanımefendinin katkıları işe ivme getirdi ve faydalı oldu. Çocukların ailelerle buluşması her şeyden daha önemli, en kötü aile ortamı en iyi kurum ortamından daha iyidir diye düşünüyorum. Böyle olduğunu da gelişmeler, uygulamalar gösteriyor. Tabi biz kötü aile ortamı oluşturmuyoruz, iyi aile ortamları oluşturuyoruz ve sonuçlarından çocuklarımız mutlu, dolayısıyla bizler de mutluyuz. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı oldu ve eşleri Hanımefendi Cumhurbaşkanı eşi sıfatıyla bu Gönül Elçileri programına bir unsur daha ilave etmeyi arzu ettiler. Bereket Ormanları, bereket ve orman, ikisi de gerçekten çok ihtiyacımız olan kavramlar. Bugün de burada tüm Türkiye ile beraber bir start vermiş olacağız. Ağaç ve orman Manisa için çok yoksunluğu çekilen kavramlar değil. Onun için başka yerlerde çok daha yerini bulacak bir olay bu ama burada da ağaçlarımızın, ormanlarımızın üzerine titrememiz gerekiyor. Bu hassasiyeti bir şekilde vurgulamamız gerekiyor. Ağaç dikme bilincini çocuklarımıza kazandırmamız gerekiyor. Kış geçiyor, yavaş yavaş ilkbaharla buluşuyoruz, ilkbaharın önemli özelliklerinden birisi ağaç dikme zamanı. Gerçi ormancılar sonbaharda ağaç dikmenin daha iyi olduğunu söylüyor ormancılar. Biz görmesek de toprak altındaki kısmı çalışmaya devam ediyorlar, kökleri yerleşiyor ve ilkbahara daha hazırlıklı çıkmış oluyorlar. Ama genel olarak ilkbahar mevsimini ağaç dikme mevsimi olarak algılıyoruz ve o çerçevede ilkbaharı karşılamış oluyoruz, hem gönül elçileri projemize yeni bir unsur ilave ediyoruz hem de çocuklarımızla beraber bu güzel ortamda piknik yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başta Vali Bektaş olmak üzere törene katılanlar fidan dikerek can suyu verdiler. Vali Bektaş, çocuklara ve yaşlılara fidan dikimi sırasında yakın ilgi göstererek yardımcı oldu. Etkinlikte törene katılanlara kumanya dağıtıldı.
Kaynak: İHA