İngiltere'deki Terör Davası

İngiltere'de terör saldırısı planlamak iddiasıyla yargılanan Türk asıllı İngiliz vatandaşı Erol İncedal suçsuz bulundu.

Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada verilen kararın ardından gözyaşlarını tutamayan 27 yaşındaki İncedal, karardan dolayı jüri üyelerine teşekkür etti.
Davanın büyük bir kısmı, ulusal güvenlik gerekçesiyle kamuoyuna kapalı yürütüldü ve davanın haberleştirilmesine ilişkin basına bazı kısıtlamalar getirildi.

Erol İncedal, geçen yıl kasım ayında hakkında görülen bir başka davada bomba yapımıyla ilgili belge bulundurmaktan suçlu bulunmuştu. İncedal'ın bu suçuyla ilgili cezasının yarın belli olması bekleniyor.
İncedal hakkında Hindistan'ın Bombay kentinde 2008 yılında düzenlenen terör saldırılarına benzer saldırı planlamak ve eski Başbakan Tony Blair ile eşi Cherie Blair'i öldürme planı yapmak iddialarında bulunulmuştu. Savcılar, İncedal'ın cep telefonunda terör örgütü DAEŞ'i destekleyen bilgilerin bulunduğunu da savunmuştu.
İncedal, 2013 yılında polisin arabasına dinleme cihazı yerleştirmesinden bir ay sonra Ekim 2013'te, 26 yaşındaki Munir Rarmul-Bougadjar ile gözaltına alınmıştı. Her iki kişinin de üzerinden bomba yapımıyla ilgili bilgilerin bulunduğu hafıza kartları çıkmıştı.
Kraliyet savcılık servisi, ulusal güvenlik gerekçesiyle davanın kamuoyuna kapalı yürütülmesi talebinde bulunmuştu. Temyiz Mahkemesi daha sonra davanın tümünün değil ancak bazı kısımlarının kapalı olacağına hükmetmişti.

Kaynak: AA