Hükümlüler Fidan Dikti

Tavşanlı Belediyesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize edilen, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında denetimli serbestlikle yararlanan 60 hükümlü 2 bin fidan dikti.

Dağçeşme Mahallesinde bulunan ve daha önce moloz yığınlarının ağaçlandırılması kapsamında gerçekleştirilen ağaç dikme töreninde konuşan, Belediye Başkanı Mustafa Güler, yerleşim alanları içinde kalan bütün müsait alanları ağaçlandırdıklarını söyledi.

Şimdi de bir moloz alanının da yeşil bir alana dönüştürmeye başladıklarını belirten Güler, "Önceki yıllarda da TOKİ konutlarının çevresinde çok geniş bir ağaçlandırma çalışması yapıldı. Bu alanlar ile şimdi ağaçlandırma yaptığımız yer, şehrin akciğerleri olacak. Bugün burada 2 bin fidanın dikiminin ardından öğrenciler de bu alanda fidan dikecekler. Ardından alanı koruma altına alıp, kısa sürede yetişmesi için çalışmaları sürdüreceğiz" diye konuştu.

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki de Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün organizesiyle, uygulama kapsamındaki 60 hükümlü tarafından 2 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu dile getirdi.
Tiryaki, buna benzer uygulamalar ile hükümlülerde farkındalık yaratılarak, toplumla yeniden kaynaştırılması amacına hizmet edildiğini kaydetti.

Törene, Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Mehmet Erginbay, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Hasan Çalı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA