Erzurum'daki Ölümlü Muhtarlık Kavgası

Erzurum'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada bir kişinin ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen şüpheli hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç tarafından hazırlanan iddianamede, Karayazı ilçesinin Çatılı Mahallesi'nde 30 Mart 2014'te yapılan muhtarlık seçimlerinden kaynaklı ihtilaf nedeniyle aynı köyde oturan ve akraba olan iki aile arasında kavga çıktığı anımsatıldı.
Kavgada, her iki aileden kişilerin yaralandığı hatırlatılan iddianamede, şüpheli Salih Korkmaz'ın elindeki dirgenle başına vurduğu Üsamettin Korkmaz'ın ağır yaralandığı ifade edildi.
İddianamede, olayın ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Korkmaz'ın, müdahaleye rağmen hayatını kaybettiği vurgulandı.
Toplanan delil ve ifadeler ışığında olayın ardından tutuklanan şüpheli Salih Korkmaz'ın, Üsamettin Korkmaz'a karşı "kasten öldürme" suçunu işlediğine dikkat çekilen iddianamede, sanığın "müebbet hapis" cezasına çaptırılması talep edildi.
İddianame, Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
- Olay
Karayazı ilçesinin Çatılı Mahallesi'nde akraba olan iki aile arasında muhtarlık seçimleri nedeniyle 21 Nisan 2014'te çıkan kavgada, Üsamettin Korkmaz hayatını kaybetmişti. Şüpheli Salih Korkmaz da olayın ardından tutuklanmıştı.
Kaynak: AA