Ergani’ye 1.5 Milyonluk Dev Yatırım

Çözüm süreciyle birlikte bölgede ekonomik anlamda bahar havası yaşanırken, özel teşebbüsün girişimiyle Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 1.5 milyonluk yatırım yapılarak 50 kişinin istihdamını sağlayacak fabrika açıldı.

Ergani’ye 1.5 Milyonluk Dev Yatırım

Bölgede yıllardır küvet, jakuzi ve yapı malzemeleri alanında faaliyet yürüten Sieva Banyo, Ergani ilçesine bağlı Karpuzlu köyü Gedicik mezrasında 1.5 milyon liralık yatırım yaparak fabrika açtı. Başlangıçta 25 kişinin istihdam edildiği fabrikanın tam faaliyete geçmesiyle birlikte 25 kişinin daha istihdam edileceği fabrikanın açılışını İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz yaptı. Sieva Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ural Erel, hedeflerinin ilçe ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu belirterek, yatırımcıları çözüm sürecinin etkisiyle birlikte ticari anlamda cazibe merkezi haline gelen Ergani’de yatırım yapmaya çağırdı.

"YATIRIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇTI"
Ergani ilçesine bağlı Karpuzlu köyü Gedicik mezrasında hizmete giren küvet, jakuzi ve yapı malzemeleri alanında faaliyet yürüten Sieva Banyo üretim fabrikasının açılışını gerçekleştiren Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, çözüm süreciyle birlikte bölgede ekonomik canlılık sağlandığını belirtti.

Yatırımcıları Ergani ilçesine yatırım yapmaya çağıran Kaymakam Yonsuz, "Ergani’de böyle bir yatırımın hayata geçirilmesi, ilçemiz için çok önemlidir. Bu yatırım ilçemizde gerek istihdama, gerekse birçok sektörün canlanmasına yardımcı olacaktır. Ergani’de yatırım yapmak isteyen yatırımcılara örnek teşkil edebilecek düzeyde olan bu işletmeye başarı diliyorum. Çözüm sürecinin devam ettiği bu süreçte yatırımcıları ilçemize bekliyoruz. İlçemiz konum olarak yatırıma açık bir ilçedir. Bu noktada yatırımcılarımıza çağrıda bulunuyorum, Gelsinler burada hem kendileri kazansınlar, hem de iş imkanı sağlayarak ilçemize kazandırsınlar. Bu vesile ile ilçemizde üretim alanında faaliyet yürütecek fabrika yetkililerine hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi.

"İSTİHDAM ALANIMIZ GENİŞLEYECEK"
Ergani’de faaliyete giren küvet, jakuzi ve yapı malzemeleri alanında faaliyet yürüten Sieva Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ural Erel ise, "Bölgesel çapta bizim üretimimizi yapan başka firma yok. Bölgede TSE belgeli akrilik tekne ve küvet üretimi yapan tek firma biziz. Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren yedi üretici firma içerisinde bulunmaktayız. Bizler bölge insanları olarak yatırımlarımızı bölgemizde yoğunlaştırdık. Batman Organize Sanayi bölgesinde dört yıldan bu yana Doğu ve Güneydoğu genelindeki tüm büyük projelerde firmamızın imzası bulunmaktadır. Burada kendi bölgemizde daha rahat hareket edebileceğimizi, daha hakim olabileceğimizi düşünerek buraya yatırım yaptık. Şu an için 25 kişilik personel ile istihdam yarattık. Yakın zaman içinde yatırımlarımızı genişleterek minimum 50 kişiyi çalıştırabilecek düzeye gelmeyi hedeflemekteyiz. Bölge geneli ve iç pazarda tedarikçi firma olarak faaliyet gösterecek firmamızın hedefi dış pazara açılmaktır" diye konuştu.

"ERGANİ EKONOMİK CAZİBE MERKEZİDİR"
Çözüm sürecinin bölgeye yatırımların hızlanmasında büyük etkisi olduğunu belirten Erel, "Barış ortamının kalıcı bir hale gelmesi herkes için vazgeçilmez bir nimettir. Sürecin iç piyasaya olumlu etkisi yatırım yapmamızı da kolaylaştırmıştır. Ergani’nin ticari anlamda yüksek potansiyele sahip bir ilçe olduğunu düşünüyoruz. Ben Diyarbakır’da yaşanan biri olarak, 40 kilometre ötede olan bu ilçede bu yatırımı yapıyorsam bölgedeki yatırımcıları da hiç çekinmeden cazibe merkezi hale gelen bu ilçemize yatırım yapmaları çağrısında bulunuyorum" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA