Çanakkale'nin 100'üncü Yılında Agd’den Kan Bağışı Kampanyası

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Çanakkale'nin 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Çanakkale'nin 100'üncü Yılında Agd’den Kan Bağışı Kampanyası
Kan bağışında bulunan vatandaşlara AGD tarafından "Çanakkale’de Can Verenler" isimli kitap hediye ediliyor

Anadolu Gençlik Derneği olarak Çanakkale'nin 100'üncü yılı nedeniyle Manavgat'ta çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Manavgat Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Gayretli, "Etkinlikler çerçevesinde Çanakkale'de şehit olanlar için 100 ünite kan bağışı kampanyası başlattık. Halkımızdan Çanakkale'de ölen canlar için kanlarını vermelerini istiyoruz" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği'ne anlamlı kampanyadan dolayı teşekkür eden Kızılay Manavgat Şubesi Başkanı Ömer Şahin ise son bir yıldır kan sıkıntısı büyük ölçüde bittiğini ifade etti.

Şahin, "Artık elde poşetle hastanelerde dolaşma dönemi bitti. Hastanelerimiz hastamızla ilgili istem formunda bulunuyor. Kızılay da kendi araçları ile o kanı istemde bulunan hastaneye ulaştırıyor. Bu bir insanlık görevi. Bu insanlık görevini yerine getirenlere teşekkür ederim. Manavgat bu konuda zaten sürekli örnek bir ilçe" diye konuştu.

Kaynak: İHA