Çanakkale'de 'Bereket Ormanları' Projesi

CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan'ın eşŸi Emine ErdoğŸan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığŸı ile Orman ve Su İşŸleri BakanlığŸı'nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşŸturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

LJanakkale Valisi Ahmet LJınar'ın eşŸi ǜmmügülsüm LJınar, Radar Tepesi mevkisindeki fidan dikim töreninde yaptığŸı konuşŸmada, ormanın hava ve su gibi ihtiyaç duyulan doğŸal kaynaklar arasında bulunduğŸunu söyledi.

Ormanların bir ülkenin akciğŸerleri ve en büyük zenginliğŸi olduğŸuna işŸaret eden LJınar, "İnsanlara sağŸladığŸı yararların yanı sıra binlerce bitki, hayvan türünün yaşŸadığŸı ormanların faydaları saymakla bitiremeyiz" dedi.

LJınar, ormanlara en büyük zararın yine insanlar tarafından verildiğŸini belirterek, şŸöyle konuşŸtu:
"Bu nedenle, orman sevgisini çoğŸaltmalı, ormanlar hakkında insanları bilgilendirmeliyiz. Bu sorumluluğŸu herkes içinde hissetmelidir. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Bize bu kadar yarar sağŸlayan ormanları korumalı, ağŸaç dikip, yeni ormanlar yetişŸtirilmesine yardımcı olmalıyız. Haydi gelin bugün burada yeni fidanlar dikelim ve bu etkinliklerimizi yaşŸam boyu sürdürelim."
Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ise çölleşŸme ile mücadelede insanlığŸın elindeki tek silahın ağŸaçlandırma olduğŸunu ifade ederek, "1915'te vatan toprakları için yapılan savaşŸımız ne ise bugün vatan topraklarını korumak için savaşŸımız da ağŸaçlandırmadır. Bu diyarlarda yıllar evvel gencecik fidanlarımız toprağŸa düşŸmüşŸtü. şžimdi ise başŸka fidanlar bu topraklarla buluşŸuyor. Yıllar evvel Türkiye'nin her yerinden fidanlar buraya koşŸmuşŸtu. Yıllar sonra bugün bu saatte Türkiye'nin her yerinde fidanlar toprakla buluşŸuyor" diye konuşŸtu.
KonuşŸmaların ardından 30 dönümlük alana 3 bin 250 fidan dikildi.
 
Kaynak: AA