Spor Hekimliği Sporcu Sağlık Merkezi’ne Ziyaret

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, antrenör, sporcu ve veli temsilcilerinden oluşan bir heyet, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

Spor Hekimliği Sporcu Sağlık Merkezi’ne Ziyaret

Antalyaspor’un amatör sporcularına vermiş oldukları destekten dolayı Spor Hekimi Uzm. Dr. Ayşen Türk’e teşekkür eden Dernek Başkanı Nafiz Tanır, yeni faaliyete geçen Sporcu Sağlık Merkezi hakkında bilgi aldı. Sporcu Sağlık Merkezi’nin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından verilen destekle hayata geçirildiğini kaydeden Uzman Dr. Ayşen Türk, “Merkezimiz Türkiye’de bir ilk olarak Antalya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından gerçekleştirilen bir merkez. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan merkezimizden sadece profesyonel ve amatör sporcular değil 7’den 70’e her yaştaki sporu bir yaşam biçimi olarak benimsemiş halkımız faydalanabilecek” dedi.

Türkiye’de sınırlı sayıda bulunan merkezlerden biri olduklarını belirten Dr. Türk, iki spor hekimi, bir fizyoterapist ve bir hemşireden oluşan bir ekiple hizmet verdiklerini söyledi.

Sporcuların maç öncesi sağlık kontrollerinden geçmesi veya sakatlıkların profesyonel ekipler tarafından tedavi edilmesinin önemine dikkat çeken Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ise, “Bu konunun, uzmanı olan spor hekimleri tarafından değerlendirilmeleri önem arz etmektedir. Türkiye’de bulunan 76 spor hekiminden ikisinin Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunması da bizim için çok büyük bir şans” diye konuştu.

Tüm gelişmiş ülkelerde var olan bu tür merkezlerin sporcular ve spor kulüpleri için gerekliliğine işaret eden Tanır, bu merkez sayesinde sakatlıkların önlenmesi ve tedavisi ile kısa sürede spora geri dönüşün sağlanması, sezon sırasında yaşanan sakatlıkların belirgin olarak azaltılmasının mümkün olacağını belirtti.

Merkezin Antalya’daki önemli bir açığı kapatacağına vurgu yapan ve Antalya’ya kazandırılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Tanır, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve merkezin kurulmasında mali destek sağlayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.
Kaynak: İHA