Melih Gökçek'ten son açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Bülent Arınç ile ilgili son kez konuştuğunu söyledi

Melih Gökçek'ten son açıklama
Melih Gökçek'ten son açıklama
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun isteği üzerine bundan sonra hiçbir açıklama yapmayacağını söyledi.

Başkan Gökçek, Çubuk’ta düzenlenen fidan dağıtım töreni sonrası gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Arınç ile ilgili son günlerde yaşanan karşılıklı açıklamalara ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Başkan Gökçek, sözlerine, “Bir kere her şeyden önce şunu söyleyeyim. Buraya pek çok medya kuruluşundan arkadaşlarımız geldi. Bazı arkadaşlarımız ne diyecek diye merak ediyor, bazı arkadaşlarımız da özellikle Türkiye’de AK Parti’yi karıştırabilmek ve fitneyi büyütebilmek, fitne ateşini daha yaygın hale getirebilmek, ‘acaba üzerine nasıl benzin dökeriz’ diye buraya geldi. ‘Bakalım Melih Gökçek ne diyecek?’ deniliyor. Ama sizi üzecek bir haber vereceğim. Fitneye biz ateş dökmeyiz tam tersine söndürürüz” diyerek başladı.

“Fitne ateşini söndürüyoruz” ifadeleriyle açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, “Sayın Başbakanımız bana bir bakanımız vasıtasıyla haber gönderdi. ‘Melih Bey konuşmasın, ben kendisiyle görüşeceğim” diye. Biz AK Partililerde parti disiplini vardır. Emir demiri keser. Bu mesele dolayısıyla ondan sonra ben bir daha konuşmadım” dedi.

-“PARTİ DİSİPLİNİNE BAĞLILIK”


Kendisinin konuşmaktan çekinen, kaçan bir insan olmadığını, bunu da tüm dünyanın iyi bildiğini anlatan Başkan Melih Gökçek, “Ama parti disiplinine bağlılık açısından gerekliydi. Bu nedenden dolayı ben bir daha konuşmadım” diye konuştu.

Bundan sonra da bu konu üzerine bir daha konuşmayacağını belirten Başkan Gökçek, gerekçe olarak da şu açıklamalarda bulundu:

“Çünkü dün akşam Sayın Başbakanımızla görüştüm. Sayın Başbakanımız, kamuoyunun bazı kesimlerinin bu işi, özellikle fitneyi kaynatmak maksadıyla kullanmamaları için konuşulmaması gerektiğini ifade etti. Başbakanımın emri başım üzerine. Bizde parti disiplini bunu gerektirir. Emir demiri keser. Bugünden sonra herhangi bir şekilde bu konuda kesinlikle ve kesinlikle konu üzerinde en ufak bir soruya cevap vermeyeceğim.”

-“BİZİM PARTİMİZ CHP DEĞİL”

Açıklamalarını, “Çünkü bizim partimiz Cumhuriyet Halk Partisi değil. Benim genel başkanım Kılıçdaroğlu değil” sözleriyle sürdüren Başkan Gökçek, “Biliyorsunuz CHP’de birisi konuştuğu zaman, ‘Kılıçdaroğlu susun artık, bu konuyu gündeme getirmeyin’ dediği zaman, CHP’deki, âdet; koro halinde konuşmaktır. Bir kişinin yerine 10 kişi konuşmaya başlar… AK Parti’de bir emir verilir ve o emir yerine getirilir. Ben Sayın Başbakanımın emri üzerine kesinlikle bundan sonra konuşmayacağım” dedi.

"Fitne büyüsün" diye gayret edenlerin de bundan sonra ellerinde herhangi bir sermaye kalmaması nedeniyle konuşamayacakları değerlendirmesinde bulunan Başkan Gökçek, sözlerini, “Bunu fırsat bilip de savcılığa koşanlar, köşelerde yazanlar var. Onlara da ayrıca bundan sonra çıktığım canlı yayınlarda enine boyuna cevabını verir, ne kadar cahil olduklarını da belgeleriyle ispat ederim. Özde söyleyeceğim budur, hepinize teşekkür ederim” diyerek tamamladı.