Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Ordu'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi Ordu'da açıldı.

Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Ordu'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 6'ıncısını düzenlediği 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf yarışması eserleri sergisi Ordu Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Düzenlenen açılış törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, fotoğraf sahipleri ve davetliler katıldı.

BİRİNCİLİK PERŞEMBE'YE
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 6'ıncı 'Tarım ve İnsan' fotoğraf sergisinde 60 eser sergilendi. 569 katılımcının fotoğrafladığı 2 bin 552 eser yarışmaya katılırken değerlendirmeye alınan bin 653 eser içerisinden en iyi 60 eser seçilerek sergilenmeye hak kazandı. Türkiye genelinde genel, çiftçi, aile çiftçiliği gibi kategorilerde 60 eserin sergilendiği yarışmada Perşembe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri İlhan Turan 'Su Yalağı' adlı fotoğrafı ile genel kategorisinde birinciliği elde etti.

Serginin açılışında konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ülke genelinde yapılan yarışmanın Ordu'da sergilenmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Bu tür sergilerin yaygınlaşmasını isteyen Balkanıoğlu, serginin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını istedi

Sergide söz alan Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, serginin Ordu'da düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, yarışmada genel fotoğraf kategorisinde birinciliği alan Perşembe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışanı Veteriner Sağlık Teknikeri İlhan Turan'ı tebrik etti. Programda ayrıca birinci olan 'Su Yalağı' adlı fotoğraf tablo halinde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na hediye edildi.

Birçok alanda insanın tarıma olan etkisini anlatan fotoğraflar 24-27 Mart tarihleri arası Ordu Kültür ve Gösteri Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.
Kaynak: İHA