Meryem Filmi Ekibi Kar Film Festivalinde

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Kar Film Festivalinde yıldız yağmuru devam ediyor.

Meryem Filmi Ekibi Kar Film Festivalinde
Meryem filminin yönetmeni Atalay Taşdiken, yapımcısı Baran Seyhan ve oyuncusu Mehmet Usta öğrenciler ile film üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
Evlenir evlenmez kocası İstanbul’a çalışmaya giden yeni gelin Meryem’in çıkış mücadelesinin anlatıldığı ‘Meryem’ filminin yönetmeni Atalay Taşdiken, yapımcısı Baran Seyhan ve oyuncusu Mehmet Usta Kar Film Festivali kapsamında öğrencilerle buluştu. Toplumsal bir gerçeği anlatan filmin devamının gelip gelmeyeceği yönündeki soruya Taşdiken, “Bu konuyu Meryem filmi ile yeterince anlatabildiğimi düşünüyorum. Çok büyük konuşmak istemem ama en azından çekerken de şu gün itibariyle fikrimi söylemek gerekirse Meryem tek film olarak kalacak. Filmin ismini özellikle seçtiğine dikkat çeken Taşdiken, “Hem kahramanın ismi hem de Hristiyan ve Müslüman öğretilerinde kadının en saygı değer halini anlatır” diye konuştu.

‘20 DUYGU ÜZERİNE ROMANLAR YAZILIP FİLMLER ÇEKİLİYOR’
Benzer temalı filmlerin çekilmesini değerlendiren yönetmen Taşdiken, farklı kast ve faklı mekânlarla 10 farklı Meryem filmi izlenilebileceğini vurguladı. Taşdiken, “Bu filmi yapmayı çok istedim. Yeşilçam’da da yapılmış benzerleri vardır. Bu benim filmimdir hiçbir sahnesi başka filmi sahnesinden alınmış değildir. Filmin başında kocanın sürpriz telefonuna kadar benim düşüncemdir. Ne olursa olsun daha önce çekilmemiş film yok, yazılmamış kitap yok. 20 duygu üzerine romanlar yazılıp filmler çekiliyor. Toplasan kaç nota var ama dünyada milyonlarca müzik yapılıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA