Mahkumlara Domuz Gribi Semineri Verildi

Gaziantep H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlara, domuz gribi ve korunma yolları hakkında seminer düzenlendi.

Mahkumlara Domuz Gribi Semineri Verildi

Seminerde özel Primer Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünde görevli Uz. Dr. Ayhan Gözaydın, domuz gribi ve hastalıktan korunma yolları hakkında bilgiler verdi

H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen seminere, Cumhuriyet Savcısı Ercan Özaltunbudak, Cezaevi Müdürü Ali Rıza Yıldırım ve ceza evinde görevli koruma memurları ve mahkumlar katıldı.

Mevsim itibariyle hastalıkların arttığı dönemde mahkumlara verilen bilginin önemli olduğuna vurgu yapan Savcı Özaltunbudak, “Ceza evlerimiz fiziki alanları kısıtlı insanların yasal zorunluk nedeniyle bir arada bulunmak zorunda olduğu toplu alanlar. Bu tür yerlerde mevsim itibariyle de birçok hastalığın olduğu dönem. Bu konuda bilgilendirme açısından bize yardımlarında bulunana Primer Hastahanesi yönetimine ve doktorumuza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür çalışmalar mahkumlarımızın isteği ve talebi doğrultusunda devam edecektir” diye konuştu.

Domuz gribi virüsü için el temizliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Uz. Dr. Gözaydın, “Bakteriler, mantarlar ve virüsler insan vücuduna girerek vücutta hastalık oluşturabiliyorlar. Domuz gribi de bunlardan bir tanesi olan virüslerin sebep olduğu bir hastalık oluyor. Domuz gribi H1 N1 olarak biline bir virüs. Amerika ve Meksika’dan dünyaya yayılan bu virüs genelde hayvandan insana bulaşma şeklinde başlamış sonra virüs kendini geliştirerek insandan insana bulaşma potansiyeline ulaşmış bir virüs oluyor” dedi.

Kaynak: İHA