Kemah’ta Proje Tanıtımı Yapıldı

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kemah’ın Kömür Köyünde Yapılması planlanan proje tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Kemah’ta Proje Tanıtımı Yapıldı
Kemah ilçesine bağlı Kömür Köyü'nde uygulanması planlanan sanayi odaklı organik meyvecilik projesi Kemah’ta yaşayan Kömür köylüleri ile paylaşıldı. Proje köylüler tarafından beğeni ile karşılandı. Projenin tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve vatandaşlar katıldı.

Kömür köylüleri ile bir araya gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, projenin hayata geçirilmesi için köylülerden destek istedi. Tarımın kalkınmasının önündeki engellerin başında parçalanmış tarım arazilerinin olduğunu dile getiren İl Müdürü Yılmaz, parçalanmış arazilerin tarımı ekonomik olmaktan uzaklaştırdığını söyledi.

İl Müdürü Yılmaz uygulamak istedikleri proje ile bu sorunu ortadan kaldıracaklarını ve hayata geçirilecek sanayi odaklı meyvecilik projesiyle sınırları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Kemah ilçesine bağlı Kömür köyünce uygulanacak proje ile 1500 dekarlık alanın tek bir parsel haline getirileceğini söyledi.


İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Erzincan'da 2014 yılı sonu itibarıyla 70 bin hektar tarım arazisinin kullanılmadığını kaydederek, uygulanacak bu projenin hem Erzincan hem de bölge için model oluşturacağını vurguladı. Kullanılmayan tarım arazilerinin benzer projelerle meyvecilik sektörünün hizmetine sunulabileceğini belirten Yılmaz, projenin bölgenin kalkınmasında ve istihdam yaratılmasında önemli rol oynayacağını vurguladı.Kemah'ın Kömür köyünde 1500 dekarlık alana, yaklaşık 100 bin adet meyve fidanı dikmeyi planladıklarını söyleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, geniş çaplı ve detaylı bir proje hazırladıklarını söyledi.

Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek ise yaptığı konuşmada projenin Kemah ve kömür köyü açısından son derece faydalı olacağını, tarımsal potansiyelin artırılması ve örnek teşkil etmesi açısından bölgeye faydalı olacağını söyledi.

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz Proje ile bölgede arazilerin toplulaştırılması, istihdam yapılması, organik sanayi meyveciliği hamlesi başlatılması, bölgenin sosyol ekonomik yapısının iyileştirilmesi, kullanılmayan tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması, köylülerin kira gelirine kavuşturulması ve bölgede meyvecilik kültürünün yaygınlaştırılması gibi birçok amaca ulaşılacağını söyledi.

Toplantıda son olarak Ziraat Teknikeri Mustafa Mutu tarafından projenin detayları köylülerle paylaşıldı.
Kaynak: İHA