Burhaniye’de Öğrenciler Deprem Konferansına Katıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Reha Yurdakul Kültür Merkezinde, Akut Çanakkale Operasyon Merkezi yetkililerinin verdiği deprem konferansı ilgi gördü.

Burhaniye’de Öğrenciler Deprem Konferansına Katıldı
Burhaniye Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Hatice Çakar’ın koordinatörlüğünde düzenlenen konferans da, eski yıllarda yaşanan depremlerden görüntüler gösterilirken, alınacak tedbirler anlatıldı.
Burhaniye de lise öğrencilerinin izlediği deprem konferansında konuşan Akut Çanakkale Operasyon Merkezi’nden Metin Bilek, yörenin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını söyledi.

Akut’un çalışma yöntemleri ve kuruluşu hakkında da bilgiler veren Bilek, 70 yıl yaşayan bir insanın iki büyük depreme şahit olduğunu söyledi.

Akut’da bin 800 gönüllünün görev aldığını anlatan Metin Bilek,” Depreme hazırlıklı olmak zorundayız. Yanımızda ulaşılabilecek yakınlarımızın telefonları ve kan gurubunun yer aldığı kart bulunmalı. Bu güne kadar Akut’un eli bin 991 kişiye değmiştir. Deprem sırasında evden dışarıya çıkmaya çalışmayalım. Depremi en az zararla nasıl atlatırız. Bunun yollarını öğrenmeliyiz. Evlerimizdeki eşyaları sabitleyelim. 6.5 şiddetine kadar olan depremler çoğunlukla yıkıcı değildir. Ancak bunun üzerindeki şiddette olan depremler de yıkım olmaktadır.7 ve daha fazla şiddetteki depremlere eski binalarımız dayanmaz. Deprem sırasında telefonlar çalışmamaktadır. Van depremine giden arkadaşlarımızın telefonlarına biz ancak 3 gün sonra ulaşabildik Deprem sırasında olabildiğince soğukkanlı olmalıyız. İnsan sakin olduğu sürece enkaz altında 96 saat yaşayabilmektedir. Biz bin 800 Akut gönüllüsü olarak görev başındayız. Biz sizi çok seviyoruz. Katılıklarınızdan dolayı izlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Metin Bilek, öğrencilerin konu ile ilgili sorularını da cevaplandırdı.
Kaynak: İHA