Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da basın mensuplarının karşısına geçti.

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Davutoğlu, Arınç ve Gökçek arasında geçen tartışmalara ilişkin, 'Dün yapılan her iki açıklamada partimiz disiplini açısından yanlıştır. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız.' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında geçen tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bizde çok kuvvetli bir parti disiplini vardır. Dün yapılan her iki açıklamada partimiz disiplini açısından yanlıştır. Dün sayın Arınç'la bir araya geldim ve yanlış olduğunu ifade ettim. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum. Parti disiplin kurulu tarafından gerekli işlemlere tabi tutulacaklar. Bugün de Sayın Gökçek'le bir araya geleceğim.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞ AYRILIĞIMIZ YOKTUR


Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de ben Türkiye seçime giderken ülkemizin böyle hassas bir dönemde zarar göreceği durumlara düşürülmesine müsade etmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızla çözüm süreci konusunda da konuştuk ve hiçbir görüş ayrılığımız yoktur. Bu aşamaya gelinmiş olması büyük bir başarıdır. Kimse bir kaos beklentisi içine girmesin. Bunlar siyasi kültürümüzün temel ilkeleri bakımından önem taşır. Çözüm süreci başarıya ulaşana kadar yolumuza devam edeceğiz.