'Şiddetsiz, huzurlu bir hayat tasarımdan geçiyor'

Şiddetin toplumsal hayatın her alanına egemen olmaya başlaması birçok çözüm önerisini de beraberinde getirdi.

'Şiddetsiz, huzurlu bir hayat tasarımdan geçiyor'
Şiddetin toplumsal hayatın her alanına egemen olmaya başlaması birçok çözüm önerisini de beraberinde getirdi. Ancak, Decodiva İç Mimarlık Genel Müdürü Hakan Karabulut'un önerisi hem çok basit, hem bir o kadar da sorunun çözümü için hayati önem taşımakta...

İnsan hayatının büyük bir kısmının ev ve işyerlerinde geçtiğine işaret eden Karabulut, huzursuz yaşamın kaynağının da ev ve işyerleri olduğunu belirttti. Karabulut, bu açıdan bakıldığında tasarımın oldukça önem taşıdığına dikkat çekerek, "Günümüzde huzuru ve mutluluğu dört duvar arasında yaşamak mecburiyetinde kalıyoruz. Çünkü modern hayatın azımsanmayacak bir kısmı ev, işyeri ve sosyal mekanlarda geçiyor. Bizim yapmamız gereken ömrümüzün çoğunluğunu geçirdiğimiz bu mekanlarda sinerji yakalamak ve hayatımızı olumlu bir çizgide götürmek olmalı. Aksi takdirde şiddet, huzursuzluk, umutsuzluk hayatımızdan çıkmayacaktır" dedi.

Ankara'da 4 yıl önce sektöre atılan ve önemli projelere imza atarak adından söz ettiren firma haline gelen Decodiva İç Mimarlık, tasarım konusundaki iddiasını gün geçtikçe ileriye götürerek güçlü bir marka haline geldi. 2014 yılında İstanbul Etiler Şubesini de aktif hale getirdi. Türkiye'nin tamamına farklı sektörlerde tasarım, proje ve uygulama alanında anahtar teslim hizmet vermeye devam ediyor. 4 yıl önce bu girişime öncülük eden Hakan Karabulut, gelinen noktayı önemsiyor. "Müşterilerimizle ilişkimiz ticaretten de öte başka bir yere sahip" diyen Karabulut, tasarımın bir aşk ve şevk meselesi olduğunu, yaptıkları işin bu şekilde anlam kazandığını dile getirdi. Son dönemde artan kadına şiddet gibi toplumsal meselelerin kendilerini doğrudan ilgilendirdiğini aktaran Karabulut, "İnsan hayatında iki önemli nokta var. İş ve yuva seçimi. Buralarda mutluluğu yakalamak hayatı önemli ölçüde sağlam bir temele oturtmak demektir. Tabi ki tasarımın psikolojik etkisi çok fazla ve bizler bu doğrultuda müşterilerimizi yönlendirerek onlara huzurlu bir hayatın kapılarını açıyoruz" diye konuştu.

26-29 Mart tarihlerinde Ankara Ticaret Odasında yapılacak yapı ve dekor fuarında yer alacak olan tek tasarım firması olduklarını ifade eden Hakan Karabulut, burada da kadına şiddet meselesine dikkat çekeceklerini belirtti. Karabulut, herkesi fuara davet ederek, "Tasarım Türkiye için çok yeni bir kavram. Geçmişte sadece mobilya anlamında dekorasyon vardı, bugün ise yaşamın her alanında, her yerinde tasarım var. Tasarımın girdiği her yerde bir farkındalık, bununla birlikte kalite standartı ortaya çıkmaktadır. Yaptığımız işle aslında hayatı renklendiriyoruz. Bir mekanı sıfırdan alıp, konsept geliştirip, huzurlu ve sağlıklı bir hayatı sizlere sunuyoruz. Bu fuarda, alanlarında donanımlı ve tecrübeli arkadaşlarımız sizlere tasarım ve uygulama alanlarının bütününde merak ettiğiniz konularda yardımcı olacak ve detaylı bilgileri bizden alabileceksiniz" dedi.