Rizeli'nin Çin Aslanı Sevgisi

Rizeli genç hayvan sever arkadaşıyla kurduğu küçük çiftlikte Türkiye'de sınırlı sayıda bulunan Çin Aslanı’nı yetiştiriyor.

Rizeli'nin Çin Aslanı Sevgisi

İyidere İlçesine bağlı Hazar Mahallesinde kurduğu çiflikle Çin aslanı besleyen Halil Kavalcı, yaptığı açıklamada "Çin Aslanı" isimli süs köpeğini daha çok seviyoruz. Hem köpeklerle zaman geçirmek hemde kendimize gelir elde etmek için arkadaşımla küçük bir çiftlik kurmaya karar verdik" dedi.

Çin aslanı olarak bilinen süs köpeklerini Türkiye'ye yasal yollarla sağlık karneleriyle beraber yurt dışından ithal olarak getirdiklerini belirten Kavalcı, "Karadeniz bölgesinde o kadar yaygınlaşmamış olmasına rağmen genellikle Ege ve Marmara Bölgesinde yoğun talep var. Çin aslanı hem şekil olarak çok tatlı bir hayvandır. Hem de süs hayvanı olduğu için hayvanseverler tarafından çok sevilmektedir. Çin Aslanı insanların evinde ve kapısında rahatlıkla bakabileceği, kimselere zarar vermeyen ve ısırmayan bir köpek cinsidir. O yüzden ülkemizde çok sevilmektedir" ifadelerini kullandı

Türkiye'de çok az sayıda Çin Aslanı bulunduğuna dikkat çeken Kavalcı, "Ülkemize yurt dışından özellikle üretim yapılmasın diye kısır bir şekilde gönderiliyor. Ama biz Çin Aslanı olarak bilen süs köpeklerini Türkiye'ye yasal yollarla sağlık karneleriyle beraber yurt dışından talep üzerine ithal olarak getirtiyoruz" diye konuştu

Kavalcı, "Sokakta özellikle Çin aslanlarımızı gezdirmek için çıktığımızda yoldan geçen bir insan bile gelip köpeklerle ilgileniyor. Arabasını durdurup inip aşağıya köpeklerimizi seviyor. Zaten tüm hayvanseverlerimiz diledikleri zaman buraya gelip köpeklerimizi sevebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA