Pakistan'da Milli Gün Kutlamaları

Pakistan'da 23 Mart Milli Günü için yedi yıl aradan sonra ilk kez resmi tören düzenlendi.

Başkent İslamabad'da yeni inşa edilen meydanda düzenlenen tören için cep telefonu şebekeleri kesildi ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Törene Pakistan Cumhurbaşkanı Memnün Hüseyin, Başbakan Navaz Şerif, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Askerlerin geçit yaptığı törende yerel olarak üretilen Şahin, Hatf ve Raad adlı nükleer ve konvansiyonel savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip füzelerle Khalid ve Zarrar adlı modern tanklar da gösterildi.
Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, törende yaptığı konuşmada orduya Pakistan halkı için yaptığı fedakarlıklar için teşekkür etti.
Pakistan halkının terör sorunundan en kısa zamanda kurtulacağını ifade eden Hüseyin, "Ülkemizin geleceği ve halkımızın refahı için canlarını feda eden askerlerimizi rahmetle anıyorum. Ordumuz, terörizme karşı tarihi operasyon yürütüyor. İnşallah en kısa zamanda terörizm sorunundan kurtulacağız" dedi.

Pakistan'ın komşu ülkelerle sorunsuz ilişki amaçladığı mesajını dünyaya iletmek istediklerini ifade eden Hüseyin, Hindistan'la sorunların çözümü için de müzakereden yana olduklarını söyledi.

Pakistan milli günü için en son eski devlet başkanı General Pervez Müşerref döneminde 2008'de resmi tören düzenlenmiş, daha sonra güvenlik gerekçesiyle kutlamalar iptal edilmişti.
Hint alt kıtasındaki Müslümanların, bağımsız bir İslam devleti kurma taleplerinin 23 Mart 1940 yılında onaylanması, Pakistan'da her yıl 23 Mart Milli Gün olarak kutlanıyor.
Kaynak: AA