Kaybolan İki Kardeşin Öldürüldüğü İddiası

Pendik'te 14 yıl önce ortadan kaybolan 7 yaşındaki Derya ve 2 yaşındaki Deniz adlı kardeşleri öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadın hakkında, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde Doğan Güldane ile Ayten Çavuşlar'ın evli oldukları, bu evliliklerinden 7 yaşındaki Deniz ve 2 yaşındaki Derya Güldane adında iki çocuklarının bulunduğu anlatıldı.
Doğan Güldane'nin cinayet iddiasıyla tutuklanan G. G. adlı kadınla da olay tarihinde gayriresmi birlikteliği bulunduğu aktarılan iddianamede, bu birliktelikten Yağmur isimli bir çocuklarının olduğu belirtildi.
İddianamede, Ayten Çavuşlar'ın durumdan haberdar olduğu ve çocuklarının mağdur olmaması için evliliğini devam ettirdiği ifade edilerek, olay tarihinden bir gün önce şüpheli G. G'nin telefonla Çavuşlar'ı arayarak, "Eşini elinden aldım. Çocuklarını da elinden alacağım. Tek amacım, seni babanın evine göndereceğim" dediği bildirildi.

Doğan Güldane'nin 23 Aralık 2001'de eşini arayarak, kızlarını birliktelik yaşadığı G. G'nin kuaför dükkanına bırakmasını istediği bilgisi verilen iddianamede, anne Çavuşlar'ın kızları Derya ve Deniz'i şüphelinin iş yerine bıraktığı kaydedildi.
İddianamede, çocukların eve dönmemesi üzerine anne Çavuşlar'ın polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulunduğuna işaret edilerek, bu kapsamda soruşturma başlatıldığı anımsatıldı.
Aradan geçen süreye rağmen çocuklarından haber alamayan Ayten Çavuşlar'ın 24 Mayıs 2012'de savcılığa tekrar müracaat ettiği vurgulanan iddianamede, bu kapsamda çocukların yaşayıp yaşamadıklarının tespit edilebilmesi amacıyla soruşturmanın genişletildiği anlatıldı.
- "Çocukların yaşadığına dair tespit yok"
İddianamede, yapılan araştırmalarda, çocukların bir çocuk yurduna giriş çıkış kaydına rastlanmadığı, anne ve babanın çocukları başka bir yakınlarının üzerine kayıt ettirdiğine dair bir sonuç ve çocukların yaşadığına dair delil tespit edilemediği aktarıldı.
Ortaya çıkan bir tanığın olay tarihinde yaşının küçük olması nedeniyle "olayı sonradan daha iyi idrak ettiğini" belirterek savcılığa ayrıntılı ifade verdiğinin altı çizilen iddianamede, söz konusu tanığın olay tarihinde 12 yaşlarında olduğunu, G. G'nin kendisini çağırarak iş yerinde kızı ile oynamasını istediğini, bir süre çocuklarla oynadıktan sonra da şüphelinin Derya ve Deniz'i kendi evine gönderdiğini ve arkalarından eve gittiğini söylediği belirtildi.
İddianamede, tanığın ifadesinde, yaklaşık bir saat sonra G. G'nin binanın dış kapısına bıraktığı çuvalı sürükleyerek evlerinin bir üst sokağında bulunan çöp konteynerine attığını söylediği anlatıldı.
Şüpheli G. G'nin ifadesinde ise olay tarihinde kaybolan çocukların kendi kuaför dükkanına geldiğini ve kızı ile oynadıktan sonra evlerine gönderdiğini anlattığı bildirilen iddianamede, daha sonra G. G'nin kızı ve söz konusu tanığı alarak bir yerde yemek yediklerini belirttiği ve yemeğin fişini de delil olarak dosyaya sunduğu bilgisi verildi.

- "Şüpheli suçluluk psikolojisi ile hareket etti"
İddianamede, G. G'nin tüm suçlamaları reddettiği aktarılarak, şüphelinin suçluluk psikolojisi ile hareket ettiği, aradan 14 sene geçmesine rağmen tanık ve kızını götürdüğü yemek fişini sakladığına işaret edildi.
Şüpheli G. G'nin, Doğan Güldane ile evlenmesine engel olarak gördüğü 2 çocuğu ortadan kaldırmaya karar verdiği görüşü bildirilen iddianamede, şüphelinin dükkanına gelen iki çocuğu kendi evine gönderdiği, çocukları bir şekilde öldürdükten sonra cesetleri çuvala koyarak çöpe attığının anlaşıldığı ifade edildi.
İddianamede, daha sonra Doğan Güldane ile evlenen G. G'nin 2 kardeşi "tasarlayarak öldürdüğü" gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
İddianamenin gönderildiği mahkemece kabul edilmesinin ardından, G. G'nin yargılanmasına başlanacak.
Kaynak: AA