Çerkezköy Müftülüğünden Gençlere 'evlilik Eğitim Projesi'

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Müftülüğü İstişare Kurulu Yönetimi toplantısında gençleri evliliğe hazırlamak için evlilik okulu ya da evlilik merkezi açarak sağlıklı bir evlilik yapması yönünde çalışma başlatılması kararı alındı.

Çerkezköy Müftülüğünden Gençlere 'evlilik Eğitim Projesi'

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Müftülüğü İstişare Kurulu Yönetimi, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Odası’nda toplandı. İlçenin manevi kalkınma ve ilerlemesine engel sorunları ve çözümlerini tespit ederek masaya yatırılan İlçe İstişare Kurulu Toplantısı’nda projelerin Çalışma Grupları’nın hazırlayacağı raporlar doğrultusunda hayata geçirileceği belirtildi. Toplantıda ayrıca gençleri evliliğe hazırlamak için evlilik okulu ya da evlilik merkezi açarak sağlıklı bir evlilik yapması yönünde çalışma başlatılacağı bildirildi.

Evlilik Okulu’nda evlilik hazırlığı yapan gençlere kurs verileceği kaydedildi.

"EVLİLİK EĞİTİM PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK"
Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna evlilik projesi hakkında "Evlenme çağına gelen gençlerimiz içinde bir evlilik projesi düşünüyoruz. Amaç burada sağlıklı şekilde evliliklerin sürdürülmesidir. Evlilik öncesi gençler birbirlerini iyi tanımalı. Bu nedenle gençleri evliliğe hazırlamak için evlilik okulu ya da evlilik merkezi açarak gençlerin sağlıklı bir evlilik yapmasını amaçlıyoruz. Ancak bu eğitimi verecek olanlarında hekim, psikolog, avukatlardan da destek almamız gerekmektedir. Bu aşama öncesinde gençleri bu konuda eğitecek olanlarında kursa tabi tutularak sertifika verilmesi sağlanacak" diye konuştu

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda ayrıca Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri görüşüldü. Müftü Yusuf Tuna, Kutlu Doğum Haftası’na yönelik yapılan çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

Müftü Tuna, "Kutlu Doğum Haftası etkinliğimiz 14 Nisan’da geçen yıl olduğu gibi yine Merkez Osmanlı Camii önünde Mehter Korteji ile başlayacak. Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerimizde 5 kategoride yarışmalar düzenleyeceğiz. Dereceye giren öğrencilerimize 17 Nisan’da Kapalı Spor Salonu’nda ödüllerini vereceğiz. Kutlu Doğum Haftası öncesi istişare yönetim kurulumuz ve basınımız olmak üzere 25 Mart’ta bir kahvaltı programı gerçekleştireceğiz. Bu kahvaltılı toplantımızda da Kutlu Doğum Haftası’nın geçen yıla göre daha da canlı olması konusunda görüş alışverişi yapacağız. Ayrıca bu yıl Umre’ye kaç kişiyi göndereceğiz bunu görüşeceğiz" dedi

Kaynak: İHA