Amanoslar’daki Kovuk Çınar Şelalesi’ne İlk Turistik Gezi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Amanos Dağları’nda keşfedilmeyi bekleyen Kovuk Çınar Şelalesi’ne ilk kez turistik gezi düzenlendi.

Amanoslar’daki Kovuk Çınar Şelalesi’ne İlk Turistik Gezi

Dörtyol’da faaliyet gösteren ve sosyal medya üzerinden de kendilerini Amanos Keşif Grubu olarak tanıtan bir grup aktivist, Amanos Dağları’nda turizm değerlerini keşfederek yöreye gezi organize etti. Pekmezci Yaylası bölgesinde yöre insanının bile pek fazla bilmediği Kovuk Çınar Şelalesi’ni belgeleyerek ilk turist kafilesine şelalenin tanıtımını yaptıklarını belirten Keşif Ekibi Sözcüsü Nazım Sönmez, "Amacımız bölgemizde ve Amanos Dağları’nın bilinmeyen ekoturizm değerlerini, güzelliklerini keşfetmek, bu alanlara doğa severleri, turistleri götürerek gezdirmek ve bölgemizde ekoturizm olgusu oluşturarak turizmden yöre insanımızın da ekonomik olarak kalkınmalarına katkı sağlamayı hedeflemekteyiz" dedi.

Sönmez, belgeledikleri şelaleye İskenderun Türkuaz Doğa Yürüyüş Grubu adı altında yaklaşık 50 kişilik bir turist kafilesini götürüp gezdirdiklerini belirterek, “Umarız bu geziler gitgide çoğalır ve yöre insanı bu faaliyetlerin artması ile turizm olgusu ile tanışarak yeni bir maddi kazanç kapısı elde eder” diye konuştu.

Kaynak: İHA