Toprak Kayması Az Daha Öldürüyordu

Ordu’nun Kumru ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucu bir evin odası yıkıldı.

Toprak Kayması Az Daha Öldürüyordu
Çocukların evden çıktıktan hemen sonra olayın yaşanması olası bir faciayı önledi.

Olay, ilçenin Karacalı Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vedat Dinler’e ait evin bulunduğu dairenin olduğu yerde istinat duvarının çökmesi sonucu evin odasının duvarı yıkıldı. Evin diğer odalarının duvarında ise çatlaklar meydana geldi. Olay anından evde kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, evdeki çocukların olaydan 5 dakika önce evden çıktıkları öğrenildi.

Çocuk odasının duvarının yıkıldığını belirten Vedat Dinler (39), "Toprak kayması halen devam ediyor. Her saat başı kayma oluyor. Bizler sıkıntıdayız. Evde geceleri kalamıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. İnşaat ustasıyım ve çok zor şartlar altında evi aldım" dedi.

Duvarın yıkıldığı saatte işte olduğunu belirten Nazmiye Dinler (39) ise, "Komşularım aradı ve evimin duvarının göçtüğünü söylediler. Eve geldiğimde duvarlar yıkılmış ve sular içinde bir manzara ile karşılaştım. Çocukların okuldan çalıştığı yere geldiler. Evimi böyle gördüğümde çok üzüldüm ve komşularım beni sakinleştirmeye çalıştılar. Yetkililer bize sahip çıksınlar” diye konuştu.

Odamı böyle yıkık vaziyette gördüğümde adeta şok yaşadım diyerek sözlerine başlayan Emine Dinler (15), "Çok üzüldüm ve kötü duygular hissettim. Olaydan 5 dakika önce eve geldim ve çıktık. Annemin yanına gittiğimizde bize acı haber geldi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA