Hüseyin Gülerce'den Cem Sultan örneği

ABD’li 74 senatörün imzaladığı Türkiye karşıtı mektupla ilgili konuşan gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, Cem Sultan örneği verdi.

Hüseyin Gülerce'den Cem Sultan örneği
Hüseyin Gülerce'den Cem Sultan örneği
ABD'li 74 senatör, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e bir mektup yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetini eleştirmiş, Türkiye'de insan hakları ve basın özgürlüğü sorunlarını Ankara ile temasında güçlü şekilde dile getirme çağrısında bulunmuştu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programının yorumcusu Hüseyin Gülerce, konu hakkında konuştu. Gülerce, “Yaptığınız şey ABD'den güzel gözükebilir ama bu hareketiniz Türkiye'den nasıl görünüyor? ABD kongre üyelerini senato üyelerini Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Cumhurbaşkanı aleyhine mektup yazmaya sevk etmeniz milletimiz tarafından alkışlanıyor mu, yoksa bu Anadolu insanının sadakatine bir vefasızlık mı? Size yapılan yardımlar Türkiye'ye karşı ABD parlamenterlerin harekete geçirmek için mi yapıldı? Siz iyi bir iş yaptığınızı düşünebilirsiniz ama yaptığınız milli değil.” dedi.

Gülerce şöyle devam etti: “Siz onlardan bir ricada bulundunuz ve ricanız yerine getirildi. Acaba siz onların bir ricasını yerine getirdiğiniz için mi bu jesti yaptılar, yoksa bundan sonra sizden ricaları mı olacak? Yurtdışındaki güçlü bir Türkiye lobisi başkalarının kendi taleplerini yerine getirmesinden memnun olmamalılar. Bakınız tarihte Cem Sultan örneği var. Hem Fransa hem de Vatikan kullandı. Ne olur bu tarihi gerçeği hatırlayarak bu meseleyi bir daha düşünseniz. Size hoş görünen Türkiye'den nasıl görünüyor?”

ABD'li senatörlerin Sisi darbesi için neden mektup yazmadığını sorarak devam eden Gülerce, “Cumhurbaşkanımın kulağını çeksin diye Türkiye'den güden insanlar ABD senatörleri ile görüşüyorlar ve bundan da hoşnut oluyorlar. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Siz orada kendiniz oynayıp çalıyorsunuz da Türkiye'den ciddi bir rahatsızlık olduğu bilmeniz lazım. Her yaptığınız doğru değil.” şeklinde konuştu.