Afganistan'da Kur'an Yaktığı İddia Edilen Kadının Linç Edilmesi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir kadının Kur'an-ı Kerim yaktığı iddiasıyla linç edilmesi Devlet Başkanı Eşref Gani'nin görevlendirdiği komisyon tarafından araştırılıyor.

Devlet Başkanlığı açıklamasına göre, Gani, 27 yaşındaki Farhunda isimli kadının ölümünün tüm boyutlarının görevlendirdiği komisyon tarafından, İçişleri Bakanlığından da polisin olayı neden önlemediğini araştırmasını istedi.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sediki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mart Perşembe günü Kabil'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yaktığı iddiasıyla bir kadının öldürülmesinin polis tarafından araştırıldığını ve polisin olay yerinde yakılmış Kur'an görmediğini söyledi.

Sediki, "Polis, olay yerinde bir kısmı yanmış, Farsça yazılar olan kağıt parçaları buldu. Bunun da muska olduğunu düşünüyoruz. Olay yerinde yakılmış Kur'an-ı Kerim görülmedi. Konuyla ilgili araştırmalarımız devam ediyor. 13 kişi gözaltına alındı, henüz net sonuca ulaşamadık" dedi.

Bu arada, linç edilen kadının cenazesi binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Farhunda'nın babası Muhammed Nader, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kızımın 11 yıldır zihinsel hastalığı vardı. Tedavilerden sonuç alamadık. Sonra kızım bazı imamlardan muska almayı başladı.

Belki imamdan aldığı muska işe yaramamış ve ondan dolayı muskayı yakmış" diye konuştu.

Kızının Kur'an-ı Kerim hafızı olduğunu söyleyen Nader, "Kızım İlahiyat Fakültesi mezunuydu. O hiçbir zaman Kur'an-ı Kerim yakamaz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA