Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "domuz gribi" olarak da adlandırılan H1N1 virüsüne ilişkin, "4 bin 300 civarında H1N1 virüsüyle ilgili numune alınan vaka var. Bunlardan 360'ı H1N1 virüsü olarak geldi" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu Atatürk Caddesi'ndeki tarihi valilik binasında ziyaret eden Müezzinoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, domuz gribine ilişkin sorusu üzerine Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak her gün yakın takiple ve bilim kurulumuzun gösterdiği yol haritası çerçevesinde takiplerimizi yapıyoruz. 4 bin 300 civarında H1N1 virüsüyle ilgili numune alınan vaka var. Bunlardan 360'ı H1N1 virüsü olarak geldi. Bu da grip virüsünü almış vakalarımız arasındaki oran olarak yüzde 8'lere tekabül ediyor" diye konuştu.

Müezzinoğlu, domuz gribinden olduğu iddia edilen ölüm vakalarının sadece H1N1 virüsünden kaynaklanmadığını, başka etkenler de bulunduğunu vurguladı.
Söz konusu virüslerin her sene farklı sonuçlar getirdiğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"300'den fazla grip virüsü etkeni var. Bu sene salgın diyebileceğimiz bir süreci geçtiğimiz yıllara oranla açıkçası son 10-15 gündür biraz yoğunluk görüyoruz ama hala geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız yoğunlukta bir grip salgını yaşamadık. Yalnız H1N1 virüsü dolayısıyla kaybettiğimiz vakalar var. Bunların altında yalnız ölüm nedeni H1N1 virüsü değil. Bir kısım vakalarımızda böbrek yetmezliği, bir kısım vakalarımızda karaciğer yetmezliği, bir kısmında diğer kronik hastalıkların üzerine gelen enfeksiyon var. O nedenle olağanüstü bir paniğe gerek yok. Sağlık Bakanlığı olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşımızdan arzu ettiğimiz, istediğimiz, hijyen ortamı, öksürük ve hapşırıkta sağa sola dağılmayacak şekilde ağzını kapatarak tedbir almak, kalabalık ortamlarda temiz havanın sağlanmasını başarabilmek, bir de gribal durumda istirahat, sulu gıda, sağlıklı beslenme gibi tedbirleri artırmak, bir de Tamiflu gibi ilaçlar. Griple direkt etkisi olmasa bile rahatlatıcı etkisi dolayısıyla Halk Sağlığı Kurumumuz tarafından 250 bin hastaneye ücretsiz ilaç dağıtıldı. Her türlü dinamik tedbiri alıyoruz."
- Bursa'dan milletvekili adayı olacağı iddiası
Müezzinoğlu'na, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde Bursa'dan aday olacağı iddiası hatırlatıldı.
Aday listelerinin 7 Nisan akşamı açıklanacağını dile dile getiren Müezzinoğlu, "Önümüzdeki dönemde bu ülkenin hangi köşesi olursa o köşesinde siyaseten hizmet etmek, bu ülkeye, bu millete olan borcumuzu ödemek sorumluluğumuzdur, görevimizdir. 7 Nisan akşamı hep birlikte göreceğiz. Bursa için de ülkemizin bütün köşeleri için de esasında demokrasinin bu güzelliklerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı,
Türkiye'de özellikle 2002 yılından bu yana seçimlerin sağlıklı yapıldığını, milli iradenin tecellisinin sağlıklı gerçekleştiğini belirten Müezzinoğlu, siyasi iktidarın milletin ortak aklının gereklerini yerine getirme gayretinde olduğunu anlattı. Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Kesintiye uğramayan bir demokrasimiz oldu. Zaman zaman parti kapatmayla muhatap olmuş bir siyasi parti olmamıza rağmen bugün demokrasimizin geleceği adına, milli iradenin geleceği adına gelecekle ilgili çok daha özgüvenli, çok daha cesaretle milletin yarınlarını planlayabilecek bir sürece girdik. O nedenle Mehmet Müezzinoğlu orada veya burada olmuş, açıkçası millete hizmet etme değerine baktığımızda çok şey yok. Hangi köşeden olursa olsun neticede bu ülkeye, bu millete hizmet etmeye talip olmuşuz. Hayırlısı olsun."
Kaynak: AA