Nevruz Bayramı Ulukışla’da Coşkuyla Kutlandı

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 21 Mart Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı.

Nevruz Bayramı Ulukışla’da Coşkuyla Kutlandı

Ulukışla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programına Ulukışla Kaymakamımı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Can, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan İsmail Yürük, daire amirleri, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Katılımcılara ilk olarak Ulukışla Altay Köyü Muhtarlığı tarafından kurulan şark sofrasında, Türk Dünyası’nın geleneksel yiyecek ve içeceklerinden ikram edildi.

Ulukışla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Nurcan Sönmez ve Emrah Erdoğan’ın sunumuyla, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Nevruz Bayramı kutlamaları, günün anlam ve önemini belirten konuşma, sinevizyon gösterileri, Ulukışla Altay köyü yerel sanatçısı Orhan Sesigüzel’in çalıp söylediği nevruz türküleri dinletisi, öğrencilerden Nevruz Karşılaması, çeşitli yarışmalar, protokol üyelerinin geleneksel yumurta tokuşturmaları, aşık atışmaları ve öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Ferhat Atar, “Türk Dünyası’nın en önemli günlerinden olan Nevruz Bayramı ülkemizde olduğu gibi tüm soydaşlarımız tarafından dünyanın farklı yerlerinde coşkuyla kutlanmaktadır. Selçuklular ve Osmanlılarda da askeri harekat ve hazırlıklar öncesinde Nevruz dikkate alınmıştır. Nevruz’a kadar askeri harekatlar bitmiştir. Ancak 1960’lı yıllarda Nevruz kutlamaları bir aksama ve duraksamaya uğramıştır. Bu duraksama dönemlerinde çeşitli gruplarca maalesef asıl amacı dışına çıkarılmıştır. Daha sonra 1990’lı yıllarda Nevruz, devlet bazında tekrar kutlanmaya başlanmış, hak ettiği değeri ve anlamını bulmaya başlamıştır. Bundan sonra da hak ettiği değerde devam edecektir.

Ben bugün buradan Azerbaycan’daki, Kırgızistan’daki, Kazakistan’daki, Türkmenistan’daki ve dünya coğrafyasındaki daha nice soydaşlarımıza selam söylüyorum. İnşaallah Nevruz’un, daha güzel günlerde barış dolu günlerde kutlanmasını temenni ediyorum. Hepinizin Nevruz Bayramını kutluyorum, saygılar sunuyorum.” dedi.

Salon programının ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yakılan Nevruz Ateşi üzerinden atlama ve demir dövme etkinlikleri yapıldı. Daha sonra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ceyhan Bayındır tarafından katılımcılara Nevruz Pilavı ve çeşitli ikramlarda bulunulmasıyla Nevruz Bayramı Kutlamaları sona erdi.
Kaynak: İHA