Misafirlerini Seslerinden Tanıyor

Kavak ilçesinde yaşayan, 3 yıldır yatalak eşine bakan 80 yaşındaki görme engelli Elife Sarı, kendisini ziyarete gelen misafirlerini seslerinden tanıyor.

İlk evliliğinden çocuk sahibi olamayan görme engelli Elife Sarı, demir yolu işçisi olan eşinin bir kazada ölümünün ardından evlat edindiği çocuğu da yanına alarak yaşadığı mahalleden ayrıldı. Yakınlarının kendisini kabul etmemesi üzerine ikinci kez evlenen Elife Sarı, hayatını birleştirdiği Mustafa Sarı ile Kavak ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde yaşamaya başladı.

Bacağındaki kırık nedeniyle 3 yıldır yatağa bağlı olan 85 yaşındaki Mustafa Sarı'ya bakan görme engelli Elife Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gücü yettiğince eşinin bakımını yaptığını söyledi.

Eşinin yemek yemede sıkıntı yaşadığını anlatan Sarı, "Eşim normal yemeklerden yiyemiyor. Şerbet yapıyorum ona, ekmekle yediriyorum. Benim yediğim yemeklerden yiyemiyor. Arada çorba içebiliyor" dedi.

"Görme engelliyim. Sesten tanıyorum beni ziyarete gelenleri" diyen Sarı, "Evim kitap gibi. Evimin içindeki her şeyi biliyorum. Neyi nereye koyduğumu biliyorum. Evde zorlanmıyorum ama çarşıya gidemiyorum. Ekmeğimi getiriyorlar. Üç yıldır eşimin her türlü hizmetini yapıyorum. Bacağı kırık. Gücüm yettiği kadar bakıyorum. Eşim hasta olalı ben de kocadım, eskiden böyle değildim" ifadesini kullandı.
- "Görme engelli ama buna rağmen Mustafa dedeye bakıyor"
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da Kavak ilçesinde Mustafa ve Elife Sarı çifti gibi 35 bakıma muhtaç yaşlı olduğunu söyledi.

Yaşlılara yönelik evde bakım hizmeti sunduklarını aktaran Sarıcaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi ile büyüklerimizin hayır duasını almak için elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Evde her türlü bakım hizmetini yapmak için elimizden geldiği kadar yanlarındayız. Elife teyzemiz görme engelli ama buna rağmen Mustafa dedeye bakıyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA