Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bütün tedavi ve teknik donanımına sahip bir ülke olduklarını ifade ederek, “Hizmeti iyi sunarken, sağlık hizmetini tüketen, ilacı tüketen, teknolojiyi tüketen bir ülkeyiz.

Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması
Tüketilenler içinde bizim ürettiklerimiz de olmalı” diye konuştu.


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ‘Genç Hekimler Buluşuyor Sağlıkta Geleceği Konuşuyor’ konulu programa katıldı.

Burada konuşma yapan Müezzinoğlu, “Gelecekle ilgili sağlıkta sağlık dinamitleri nasıl olur. Hızla gelişen teknoloji ve iletişim var. Çok hızla gelişen her gün binlerce yeni yeni bilimsel tıbbi uygulamalar ve bilimsel bilgi aktarımı gelişmeleri var. Tıbbi teknoloji her gün bizim takip etmekte zorlandığımız düzeyde gelişiyor ve ilerliyor. Artık kişiye, hastalık türüne, kanser hücresinin türüne özel hastalıklardan ve tedavilerden bahsetmeye başladık. Türkiye buradaki yerini almalı. Türkiye buradaki yalnız kendi insanına değil, dünya insanlığına da katkı sağlayabilmeli. 78 milyon insanımıza sağlık hizmeti sunumunda dünya ile yarışabilecek noktadayız” dedi.

“TÜKETEN BİR ÜLKEYİZ”
Bütün tedavi ve teknik donanımına sahip bir ülke olduklarını açıklayan Müezzinoğlu, “Hastalarımız dünyanın en gelişmiş ülke insanının ulaşabildiğinden çok daha kolay ulaşabiliyor. Ama burada baktığınız zaman güçlü bir tüketen pozisyonundayız. Hizmeti iyi sunarken, sağlık hizmetini tüketen, ilacı tüketen, teknolojiyi tüketen bir ülkeyiz. Tüketilenler içinde bizim ürettiklerimiz de olmalı. Gerek ilaçta, gerek bilgide, gerek tıbbi teknolojide bizde üretebilen, ürettiklerini kendi insanına sunabilen, ürettiklerini dünya insanına sunabilen bir konumu da güçlendirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, açıklamasının ardından öğrencilerin yanına oturarak, paneli takip etti.
Kaynak: İHA