Kalyon İnşaattan Hatıra Ormanı

Kalyon Şirketler Grubu, Çanakkale zaferinin 100. yılında Çanakkale’ye 45 bin metrekarelik hatıra ormanı kazandırdı.

Kalyon İnşaattan Hatıra Ormanı

Kalyon Şirketler Grubu tarafından yapımı devam eden Çanakkale- Ezine-Ayvacık karayolu üzerindeki Erenköy viyadüğü mevkiinde oluşturulan 45 bin metrekarelik ağaçlandırma alanına ilk fidanlar törenle dikildi. Törene Kalyon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, Kalyoncu ailesi ve şirket çalışanları katıldı.

Eski bakanlardan Işılay Saygın, Çanakkale vali yardımcıları Hüseyin Kulözü, Cemal Yıldızer ve yetkililer katıldı.

Yol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Aynur Uluğtekin, Çanakkale zaferinin 100. yılı dolayısıyla ‘Kalyon Hatıra Ormanı’ oluşturulduğunu söyledi.

Uluğtekin, “40. yılını dolduran Kalyon Grup olarak, bu özel topraklarda böylesine bir programı düzenlemekten onur duyuyoruz. Bu boğazda, 100 yıl önce verilen mücadele, önce bağımsız kalmamıza, sonra da Türkiye’nin imarına ve refahına yol açmıştır. Açılan o yolda, biz de Kalyon Grup olarak tam 40 yıldır atalarımıza layık olmaya çalıştık. İmar ve bayındırlık çalışmalarıyla bu topraklara değer katmaya, imzamızı atmaya gayret ettik. Adeta borç ödedik, borç ödüyoruz. Bugün burada 45 bin metrekarelik ağaçlandırma sahasına ilk fidanlarımızı birlikte dikeceğiz. Bu alandaki ağaçları da muhafaza etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Teşekkür plaketlerinin takdimi ve konuşmaların ardından ağaç dikimine geçildi. Törene katılanlar fidanları toprakla buluşturdu.
Kaynak: İHA