İşid’in Şehit Ettiği Polis Çoban İle Kozanoğlu İçin Mevlit Okutuldu

Niğde-Adana otoyolu Eminlik köyü yakınlarında, 20 Mart 2014 günü IŞİD terör örgütü militanları ile girdikleri çatışmada şehit düşen Astsubay Adil Kozanoğlu ve polis memuru Adem Çoban için, şehadetlerinin birinci yıl dönümü nedeniyle, Cuma namazına müteakip Ulukışla Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından mevlit okutuldu.

İşid’in Şehit Ettiği Polis Çoban İle Kozanoğlu İçin Mevlit Okutuldu

Ulukışla esnafı ve vatandaşların da katkılarıyla düzenlenen mevlit programı, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlendi.

Programa Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Can, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İlçe Emniyet Amirliği yetkilileri ve personelleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

Katılanlara yemek ikramının ardından Ulukışla Müftülüğü din görevlileri tarafından mevlit okundu. Okunan mevlitin ardından İlçe Müftüsü Muhammet Ünal tarafından dualar okundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, “Geçtiğimiz yılın 20 Mart’ın da saat:11.30 sularında görevlerini ifa ederken, maalesef adında 'İslam' kelimesi geçen, IŞİD terör örgütü mensupları ile girdikleri çatışmada kahramanca çarpışarak şehit düşen kardeşlerimiz Astsubay Adil Kozanoğlu ve Polis Memuru Adem Çoban ile olay yerinden aracıyla geçerken teröristlerce şehit edilen kamyon şoförü vatandaşımızı bugün burada tertip ettiğimiz mevlit programıyla, şehadetlerinin birinci yıl dönümünde anıyoruz ve hep anmaya da devam edeceğiz. Şehitlerimizi hiç unutmayacağız. Üzerinden tam bir yıl geçmesine rağmen acımız daha ilk günkü tazeliğini korumaktadır. O gün Ulukışla'mızın emniyet ve jandarma kuvvetlerinin kahramanlıklarına bir kez daha şahit olduk. Birlik ve beraberlik örneği sergileyerek olay yerine destek için hiç gocunmadan koşmaları takdire şayandı. Şehit kardeşlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, bugün burada bizimle olan siz katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Allah, bu millete bir daha böylesi acılar yaşatmasın” dedi.

Kaynak: İHA