Engelli Adaydan 'Engelsiz' Park

İzmir’in Bayındır ilçesinde ziyaret ettiği özel eğitim merkezindeki öğrencilerin, oyun parklarının olmadığını öğrenen AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Uğur Baran, merkezde eğitim gören özel öğrencilere “engelsiz” bir oyun parkı hediye etti.

Engelli Adaydan 'Engelsiz' Park

İzmir’in Bayındır ilçesinde, seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Uğur Baran, ziyareti esnasında, özel eğitim merkezindeki öğrencilerin oyun parklarının olmadığını öğrenince harekete geçti. “Tüm engeller kalkana dek” sloganıyla yola çıkan Baran, 140 özel öğrencisi olan eğitim merkezine “engelsiz” bir oyun parkı hediye etti.

Bayındır Efe Özel Eğitim Merkezi’nde yüzlerini rengarenk boyayan özel öğrenciler tarafından karşılanan bedensel engelli milletvekili aday adayı Ahmet Uğur Baran, engelsiz oyun parkının açılış töreninde, hedeflerinin İzmir’de yaşayan 280 bin engellinin sesini daha gür çıkarabilmek olduğunu söyledi.

Hediye ettiği engelsiz oyun parkının ülkenin tüm ilçelerine örnek olmasını istediğini ifade eden Baran, “Buradaki kardeşlerimizin yüzlerindeki gülümseme, içlerindeki mutluluk her şeyden önemli bizim için. Buradaki park tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılacaktır. Milletvekilli seçildiğim takdirde tüm oyun parklarına entegre edilmiş engelli çocuklarımıza uygun çocuk oyun alanları olacak. Bunun taahhüdünü veriyorum. Bir engelli ebeveyni çocuğunu parka götürdüğü zaman, oynayan engelsiz çocukları, kendi çocuklarını izletmek zorunda kalmayacaklar. Mecliste en büyük hedefim bu korkuları ortadan kaldırıp, hem engelli çocuğu olan ebeveynlerin hem de engelli ebeveynlerin sosyal hayata çok rahat dahil olabilmeleri için elimden geleni ortaya koyacağım” dedi.

Hediye ettiği park için Baran’a teşekkür eden özel öğrenciler ve velileri çok mutlu olduklarını ifade etti.

Özel eğitim öğretmeni Serdar Kaygısız da, engellilerin ve engelli ailelerin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar konusunda destek veren Ahmet Uğur Baran’ı mecliste görmek istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA