Deniz Baykal'dan 'Nevruz' atlayışı!

Deniz Baykal, Antalya'da düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılarak yanan ateş üzerinden atladı.

Deniz Baykal'dan 'Nevruz' atlayışı!
Deniz Baykal'dan 'Nevruz' atlayışı!
Antalya'da Konyaaltı Belediyesi öncülüğünde Nevruz Kutlamaları gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili olan Deniz Baykal da katıldı.

NEVRUZ ATEŞİ ÜZERİNDEN ATLADI


Törende konuşma yapan 76 yaşındaki Baykal, ateş üzerinden atlama töreninde ilk sırada yerini aldı. İlerlemiş yaşına rağmen yanan Nevruz ateşi üzerinden atlayan Baykal, protokole de öncülük etti.

NEVRUZ'A İHTİYAÇ DUYUYORUZ"


Nevruz anlayışına geleneğine duyduğu derin saygıyı ve önemine olan inancını ifade etmek için törene katıldığını söyleyen Baykal, "Nevruz hepimizin özellikle şu sırada çok ihtiyaç duyduğu bir kavram. Yaşanmış büyük acılar, haksızlıklar, zulümler, ızdıraplar var. Dünya, bölgemiz hatta ülkemiz büyük acılar yaşıyor, böyle bir dönemde hepimizin içinden gelen bir duygu taze bir başlangıç yapmak, her şeye sıfırdan başlamak; yeni, lekelenmemiş, taze olan ne varsa onu umut ekmek arzusudur"
dedi.

Taze bir başlangıç istediklerini ve Nevruz'un bu özlemi simgelediğini söyleyen Baykal, Nevruz'un kardeşliğe, iyiliğe yönelik çıkış noktası olduğunu kaydetti.

Deniz Baykal'dan 'Nevruz' atlayışı!

Baykal şöyle devam etti:

"KİMSENİN TAVUĞUNA KIŞ DEMEK İSTEMİYORUZ"

"Bir aradayız yumruk gibiyiz. Bu anlayış bizi başarıya götüren anlayıştır bunu kaybettiğimizde çok büyük sıkıntılar kaçınılmaz olur. Zaman zaman bu anlayış tehdit edildi ama o ulusal birlik anlayışını milletimiz koruduğu için yukarıdaki dalgalanmaları aşmayı başarmıştır.

Ülkemiz içten dıştan bütün tertiplere rağmen dimdik ayaktadır, milli kimliğine sahiptir, siyasi değerlerine sahiptir, geleneğine, devletine, cumhuriyetine, Mustafa Kemal Atatürk'üne sahiptir.

Nevruz'da bu beraberliğimizin altını bir kez daha çiziyoruz, dünyaya bunu ilan ediyoruz. İyi bir dünyada barış içinde, hukuk içinde,adalet içinde kardeşçe,kendi inançlarımıza, geleneklerimize kimliklerimize sahip çıkarak yaşamak istiyoruz.

Kimsenin tavuğuna kışdemek istemiyoruz ama kimsenin de bizim üzerimize göz dikmesine izin vermiyoruz. Bu anlayışla bugünlere getirdik ve bu anlayışla geleceğe taşıyacağız."

Deniz Baykal'dan 'Nevruz' atlayışı!

Deniz Baykal'dan 'Nevruz' atlayışı!