Türk Kızılayı mazlumun yanında oldu

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın 24 ülkede 1 katrilyonluk yardım hizmeti verdiğini söyledi.

Türk Kızılayı mazlumun yanında oldu
Türk Kızılayı mazlumun yanında oldu
Beyaz Tv'de ekrana gelen 'Erkan Tan'la Tartışalım' programının canlı yayın konuğu olan Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı'nın çalışmaları hakkında bilgiler verirken, duyarlı vatandaşları Kızılay'a bağış yapmaya davet etti.

Kızılay'ın global bir iyilik olduğuna dikkat çeken Akar, şu ifadeleri kullandı;

24 ÜLKEDE 1 KATRİLYONLUK YARDIM


Allah Kızılay'a hizmet eden arkadaşlarımızı mahcup etmesin. Dünya bazında global bir iyilik örgütü olma yolunda hızlı adımlar atıyoruz. Kızılay ve Kızılhaç da yönetimde görevler almaktayız. 24 ülkede 1 milyar TL'lik yani 1 katrilyonluk yardım hizmeti yerine getirdik.

MAZLUMUN YANINDAYIZ


Dünya'da birçok devletin dahi yapamadığı bir organizasyondur. Bunu biz başardık. Somali'de, Suriye sınırında Kenya'da ve Nijerya'da faaliyetler yaptık. Orta Asya'da yardıma ihtiyacı olanların yanında olduk. Her zaman mazlumun yanında olan bir kuruluş olarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu işlerimizi hem yurt içinde hem yurt dışında yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz

KIZILAY'DAN, SURIYE'YE İNSANI YARDIM


Suriye sınırında 12 noktadan hiçbir ayrım gözetmeksizin gıda maddesi yolladıklarına işaret eden Ahmet Lütfi Akar, 1 milyar lira tutarında gıda malzemesi gönderdiklerini belirtti.
Akar, bu konuda şunları söyledi: 'Bunu yollarken orada ki Arapları, Türkmenleri, Kürtleri, Ezidileri başka hiçbir kimseyi ayrım yapmadık. Müslümanları, Sünnileri, Alevileri, Şiaları, Süryanileri, Katolikleri, Ortodoksları asla birbirinden ayırmaksızın kimin insani yardıma ihtiyacı varsa hepsine kendi ellerimizle sıfır noktasından teslim ettik.' dedi.

BEYAZ GAZETE