Taşköprü Belediyesi’nin 'Destan 1915” Oyununa Büyük İlgi

Taşköprü Belediyesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında Feyz-i Alem Tiyatrosu tarafından sergilenen “Destan 1915” oyununu Taşköprülülerle buluşturdu.

Taşköprü Belediyesi’nin 'Destan 1915” Oyununa Büyük İlgi

Çanakkale Zaferi’ni en iyi anlatan oyunlardan biri olarak akıllardan kalan “Destan 1915” oyunu Mustafa Sıtkı Erkek Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda saat 14.00’de lise öğrencileri için akabinde ise saat 19.00’da yetişkinlere yönelik sergilendi.

Gündüz lise öğrencilerinin akşam ise Taşköprülülerin duygu dolu anlar yaşayıp o günün anlamını daha iyi anladığı tiyatro gösterisinde vatandaşlar gözyaşlarına hakim olmadı.

Programın sonunda Taşköprü Zafer Coşkun ve Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, oyunculara çiçek takdim etti.

Programın sonunda ilk olarak konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Çanakkale Zaferi’nin Türk adını dünyaya bir kez daha altın harflerle yazdıran ve unutulmayacak bir kahramanlık abidesi olduğunu ve kendilerinin de sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini ifade etti.

Destan 1915 oyununu sergileyen Feyz-i Alem Tiyatrosu’na teşekkür eden Arslan, “Çanakkale Deniz Zaferi, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, hür yaşamak hakkına, canı ve kanı ile ulaşan bir milletin kahramanlık destanıdır” dedi.

Kaymakam Zafer Coşkun ise Çanakkale ruhunun eşine az rastlanır örnek bir ruh olduğunu değinerek “Bugünkü nesil olarak atalarımızdan aldığımız emanetin kıymetini bilmeli ve toprağın altında kefensiz yatan ecdadımıza yakışan bir millet olmalıyız” dedi.

Coşkun, ayrıca bu etkinliği düzenlenen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve emeği geçen belediye personeline teşekkür etti.

Programa Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun ve eşi Melike Coşkun, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve eşi Nebahat Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Tuncay Özbek, AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Tamer Tafracı, MHP Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Metin Ateş, AK Parti İlçe Başkanı Ali Eşref Sevim, Kastamonu Havalimanı Müdürü Mustafa Konca, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cengiz Bahçacıoğlu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Salonun yetmemesi nedeniyle çok sayıda vatandaş ise oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.
Kaynak: İHA