Orman Köy Okulları Yarıştı

Ordu'da 21 Mart Uluslararası Ormancılık Günü ve Haftası nedeniyle "Orman Köy Okulları Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Orman Köy Okulları Yarıştı

Altınordu Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Orman Köy Okulları Bilgi Yarışması" finaline Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında "Orman Köy Okulları Arası Bilgi Yarışması" finali gerçekleştirildi.

Fizik, kimya, biyoloji, coğrafya ve genel kültür sorularından hazırlanan yarışmada Ulubey Yukarı Kızılen Ortaokulu, Akkuş Kargı Ferhat Akbulut Ortaokulu, Gürgentepe Tikenceli Ortaokulu, Ünye Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulu ve Aybastı Sefalık Ortaokulu'ndan 3'erli grupların oluşturduğu 15 öğrenci yarıştı. Kıran kıran geçen mücadele sonrası yarışmayı kazanan Aybastı Sefalık Ortaokulu oldu. 2. Ünye Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulu olurken, 3.lüğü ise Ulubey Yukarı Kızılen Ortaokulu elde etti. Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde 1.okula diz üstü bilgisayar, 2. olan okula tablet bilgisayar, 3. olan okula kol saati ve 4. olan okullara da MP4 çalar verildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'ın öğrencilere ödüllerine vermesinin ardından bilgi yarışması sona erdi.
Kaynak: İHA