Komşusuna Böbreğini Verdi

Muratlı ilçesinde Arif Kocabalkan, böbrek hastası olan komşusu Gökhan Tarakçı'ya böbreğini verdi.

Komşusuna Böbreğini Verdi
Komşusuna Böbreğini Verdi
Yaklaşık 2 yıl önce böbrek hastası olduğunu öğrenen ve diyalize giren Tarakçı (24), hastalığı ilerledikten sonra nakil için beklemeye başladı.

Komşunun böbrek aradığını duyan Kocabalkan (62), tek böbreğini vererek Tarakçı'nın yaşama tutunmasını sağladı.

Gökhan Tarakçı'nın babası İsmail Tarakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 2 yıldır böbrek hastası olduğunu, diyalize girdiğini ve son zamanlarda böbrek nakli beklediğini söyledi.

Gökhan'a teyzesinin oğlunun böbreğini vereceğini ancak kalp rahatsızlığı çıkınca naklin gerçekleşmediğini anlatan baba Tarakçı, 'Kahvede oturuyorduk, Arif, oğlum Gökha'na hiçbir karşılık beklemeden böbreğini vereceğini söyledi.

Testlerin sonucu iyi çıkınca ameliyat gerçekleşti' diye konuştu.

'Mutluyum, bir can kurtardım, bir genci kurtardım'

Arif Kocabalkan ise tek başına yaşadığını, komşusunun iki yıldır diyalize girdiğini belirterek, şunları söyledi:

'Genç 2 yıldır diyalize giriyor, üzüldüm. Benim yaşım olmuş 62. Bundan sonra yaşasam ne olur yaşamasam ne olur, bir hayat kurtarayım dedim. Hiçbir karşılık beklemeden, para talep etmeden böbreğimi veririm dedim ve verdim. Mutluyum, bir can kurtardım, bir genci kurtardım.'

​Kocabalkan, bahçelerdeki otları temizleyerek geçimini sürdürdüğünü, ameliyattan dolayı bir yıl çalışamayacağını, devletten yardım beklediğini sözlerine ekledi.

- 'Çok mutlu oldum'

Gökhan Tarakçı ise Kocabalkan'a teşekkür ederek, şunları söyledi:

'Allah razı olsun bin kez. Çok mutlu oldum. Allah ondan razı olsun. Bana bunu kimse yapmazdı, o yaptı ama. Maddi durumum olsaydı Arif amcama da bakacaktım. Kontrollerim var, onlara da gidemiyorum. Devletimizden yardım bekliyorum.'

Kaynak: AA